Gimnastica românească, tot în moarte clinică! Veterana Cătălina Ponor, singura sportivă care a trecut de calificări, în cadrul Cupei Mondiale de la Baku

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor
Cătălina Ponor

Fanii gimnasticii îşi pun mari şanse în Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, prima competiţie de anvergură care va fi găzduită de România în ultimii 60 de ani.

Rezultatele de până acum nu sunt însă deloc îmbucurătoare. Cătălina Ponor este singura gimnastă tricoloră care a trecut de calificări la Cupa Mondială de la Baku, din cei şapte sportivi români prezenţi la start, Ponor urmând a evolua, duminică, în finale la bârnă şi sol. 

Calificările în finale la Cupa Mondială de la Baku au început vineri, dar gimnaştii români nu au reuşit calificări în finale, cu excepţia Cătălinei Ponor, care va evolua, duminică, la aparatele sale favorite – bârnă şi sol. Ea a renunţat să ia startul şi în calificări la sărituri. 

În calificări, Ponor a fost prima, cu 14,233 la bârnă şi 13,233 la sol, după noul cod de punctaj, în timp ce a doua reprezentantă a României, care va evolua şi la Campionatul European din luna aprilie, Anamaria Ocolişan, a ratat ambele finale (10,833 la sol – locul 15, şi 9.900 la sărituri – locul 16).

De asemenea, în competiţia masculină toţi cei cinci reprezentanţi ai României - Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache – au ratat calificările în finale la aparatele la care au concurat. Cristian Băţagă păstrează o şansă infimă de a fi prezent la sărituri, unde a încheiat pe locul 9 în calificări (13,783), fiind prima rezervă. 

La Cupa Mondială de la Baku se află în competiţie 120 de gimnaşti (85 de băieţi şi 35 de fete) din 21 de ţări, a relatat News.ro. Etapa de Cupă Mondială de la Baku reprezintă un test important înaintea Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, programate între 19-23 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite