Gimnastica, speranţe pentru viitor! Perfomanţă colosală obţinută de România la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ana barbosu FOTO

În finalele pe aparate la competiţia continentală pentru junioare, Ana Bărbosu a câştigat medalia de aur la toate cele patru aparate.

Alte două sportive din România au mai obţinut medalii la întrecerea care are loc la Mersin, în Turcia, Andreea Preda, bronz la bârnă, şi Maria Ceplinschi, argint la sol, anunţă news.ro.

Ana Bărbosu a obţinut aur la sărituri (13.700), aur la paralele (13.450), aur la bârnă (13.100), aur la sol (13.250), iar Andreea Preda a obţinut bronzul la bârnă (12.700) şi Maria Ceplinschi argint la sol (12.900).

La sărituri, Maria Ceplinshi a fost pe locul 5 (13.175) şi Iulia Trestianu pe 7 la paralele (10.550).

Ana Bărbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Deva şi provine de la CSŞ Focşani, fiind la prima sa participare la Campionatul European. Ea a contribuit decisiv şi la câştigarea medaliei de aur pe echipe şi o mai are în palmares la Mersin pe cea de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Mariei Ceplinshi. În total, Ana Bărbosu revine de la Mersin cu şase medalii de aur.

Tot duminică vor avea loc şi finalele pe aparate la senioare, cu Larisa Iordache în prim-plan, la toate cele patru aparate. Echipa de senioare a obţinut, sâmbătă, medalia de argint în finală.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite