Goana după arbitri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât Timişoara, cât şi Dinamo au refuzat brigada germană, motiv pentru care Avram a apelat la federaţii din Bulgaria, Cehia şi Serbia. Situaţie tragicomică înainte de derby-ul Timişoara - Dinamo, programat luni.

Cu 48 de ore înaintea celui mai important meci al etapei, încă se caută arbitri! „Noi am făcut mai multe adrese şi am primit răspuns de la federaţia germană. Am solicitat celor de la Timişoara, în calitate de club gazdă, să facă rezervările pentru hotel şi pentru bilete de avion pentru arbitri. Surprinzător însă, ne‑am izbit atât de refuzul lor, cât şi de cel al lui Dinamo.

Ambele echipe au spus că nu vor să fie arbitraţi de nemţi! De aceea, ne-am adresat federaţiilor din Cehia, Polonia, Bulgaria şi Serbia. Acum aşteptăm să vedem ce răspunsuri primim. Mai avem timp până luni", ne-a declarat Vasile Avram.

Suspiciune comună: Ionuţ Lupescu

Timişorenii au explicat de ce n-au vrut o brigadă germană. „Noi am vrea să eliminăm orice suspiciune, oricât de mică. Cristi Borcea a trecut pe la FRF, cu ocazia Comitetului Executiv, şi imediat după aceea a fost anunţată o brigadă din Germania. Or, se cunosc relaţiile lui Borcea cu Ionuţ Lupescu şi relaţiile lui Lupescu cu federaţia germană, el jucând mulţi ani în Bundesliga", a explicat Chivorchian.

Culmea este că nici Dinamo nu a fost de acord cu aducerea nemţillor! Motivul? Tot suspiciunile legate de Ionuţ Lupescu. „Câinii" susţin că în acest sezon au fost dezavantajaţi de arbitri din cauza directorului general al federaţiei.

Dacă până la urmă nu se va găsi o brigadă din străinătate, Vasile Avram a pregătit o soluţie de rezervă. Partida FC Timişoara - Dinamo va fi arbitrată de Sebastian Colţescu, la centru, Zoltan Szekely şi Octavian Şovre, la linii.

Timişoara nici nu concepe aşa ceva. „Dacă nu se găsesc arbitri străini, înseamnă că Vasile Avram este un incompetent şi ar trebui să demisioneze! Nu ne prezentăm cu români la centru şi cerem amânarea meciului!", a declarat Marian Iancu.

Ameninţări cu TAS şi cu FIFA

În cazul în care nu vor fi aduşi arbitri de afară, timişorenii vor riposta. „Îl vom reclama pe Vasile Avram, mai întâi la Comitetului Executiv, pentru că a încălcat una dintre hotărârile acestui for. Dacă nu ni se va da dreptate, ne vom adresa la TAS şi la FIFA", a precizat Gheorghe Chivorchian. Clubul bănăţean îl suspectează pe Avram că, după refuzul brigăzii germane, nu a mai făcut niciun demers la alte federaţii de top din Europa.

De asemenea, timişorenii sunt nemulţumiţi că numele lui Colţescu, ca variantă de rezervă, a fost anunţat cu mai mult de 48 de ore înainte de meci, ceea ce este contrar regulamentului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite