„Golgota“ lui Lucescu. Topul celor mai dure eşecuri ale antrenorului român în Ligă. Ce-a spus despre viitorul la Şahtior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu FOTO Getty Images

Bayern Munchen s-a calificat „en-fanfare“ în sferturi, după ce i-a aplicat antrenorului român cea mai dură înfrângere din carieră, 7-0. „Il Luce“ a criticat arbitrajul, după eliminarea gratuită a lui Kucher, în startul partidei şi a vorbit şi despre viitorul său la Şahtior.

Josep Guardiola l-a lăudat pe Mircea Lucescu, înainte de returul cu Bayern (0-0 în prima manşă), „Şahtior s-ar bate la titlu în Germania“, apoi i-a arătat, la Munchen, de ce bavarezii n-au rival în Bundesliga. Demolarea n-ar fi atins însă acest nivel, cel mai probabil, dacă arbitrul William Collum n-ar fi pus şi el umărul la acţiune. 

Centralul scoţian l-a eliminat gratuit pe Kucher, în minutul 3, deşi faza nu o impunea, după un fault în careu, iar după ce Muller a transformat penalty-ul misiunea uşoară a gazdelor s-a transformat într-una extrem de lejeră. Doar 2-0 la pauză, dar 7-0 la final, într-un meci jucat doar spre poarta lui Piatov. 

Criticarea arbitrajului e un laitmotiv pentru tehnicianul român, iar Lucescu n-a ezitat să repete placa şi acum. „Nu cred că Bayern avea nevoie de un astfel de ajutor din minutul trei. Nu ar fi trebuit să se arate cartonaşul roşu. Cei de la Bayern au fost mai puternici decât noi în privinţa caracterului, a tacticii şi la provocările individuale. Ar fi trebuit să jucăm mai compact. Nu avem nicio scuză, dar sunt supărat pentru că echipele mari, ca de fiecare dată, sunt ajutate“, a spus „Il Luce“. 

Când te BATE Bayern

Pe 21 octombrie, Şahtior o spulbera pe BATE Borisov cu 7-0. Acum, braziliano-ucrainenii au simţit pe propria piele ce au experimentat bieloruşii. La fel şi Lucescu. Cele două umilinţe anterioare în Liga Campionilor, eşecuri cu 1-5, în faţa lui FC Barcelona şi Arsenal, par în acest moment chiar „uşoare“. În ciuda clasei unor staruri sud-americane, diferenţa între echipa exilată la Kiev şi la Lvov şi Bayern e una enormă. Mai ales în actualul context din zona Donbass. 

„Guardiola are jucători care se luptă să rămână în echipă, eu mă lupt cu ai mei să nu plece“, anticipa antrenorul român, parcă, derularea fatidică a evenimentelor de pe „Allianz Arena“, cu câteva ore înainte de start. Iar când o echipă germană atacă, iar una „braziliană“ se apără, rezultatul nu poate fi decât unul singur, cum a fost şi pe 8 iulie 2014, la Belo Horizonte, la Mondiale. 

„Rămân la Şahtior“

În al 11-lea sezon la Doneţk, unde a reuşit aproape tot ce şi-a propus, cu excepţia unei calificări într-o finală de Liga Campionilor („sferturile“ din 2011 rămân cea mai bună performanţă). Mircea Lucescu ar putea fi aproape de încheierea unui capitol important. Contractul îi expiră în vară, granzii din Turcia îi bat permanent la poartă, naţionala României este şi ea o variantă. Joi, într-o declaraţie pentru DolceSport, tehnicianul a vorbit despre continuitate: „În toamnă voi fi tot aici, o voi antrena tot pe Şahtior Doneţk“. 

Cifrele „apocalipsei“

Dacă pentru Lucescu a fost o seară a dezastrului, pentru Guardiola şi Bayern a fost una de vis, în care germanii s-au luptat să egaleze sau să stabilească noi recorduri. Într-un meci încheiat cu o posesie de 74%, cu 13-0 la raportul şuturilor pe poartă, şi un procent incredibil la pase completate, 93%, toată lumea a strălucit. A marcat şi fundaşul Badstuber, primul gol în 33 de apariţii în Liga Campionilor pentru ghinionistul care şi-a petrecut ultimii doi ani mai mult în afara gazonului, iar Muller a ajuns la 26 de goluri în competiţie, cele mai multe reuşite de un german, la egalitate cu Mario Gomez. 

Bayern este la a opta prezenţă în sferturi, în ultimii 11 ani, dar obiectivul principal e prezenţa pe 6 iunie, la Berlin, pe „Olympiastadion“, în ultimul act al competiţiei.

Cele mai dure înfrângeri ale lui Mircea Lucescu cu Şahtior

Scor Data Adversar Competiţie

0-7 11.03.2015 Bayern Liga Campionilor

1-5 6.04.2011 Barcelona Liga Campionilor

1-5 19.10.2010 Arsenal Liga Campionilor

0-4 12.09.2006 Roma Liga Campionilor

Citeşte şi 

VIDEO Liga Campionilor: Bayern - Şahtior 7-0! Cea mai grea înfrângere pentru Mircea Lucescu, cea mai rapidă eliminare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite