Graziela Vâjâială, şeful Agenţiei Anti-Doping: Ekeng a fost testat de noi în aprilie, rezultatele au fost negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Ekeng a murit vienri seara FOTO Mediafax
Patrick Ekeng a murit vienri seara FOTO Mediafax

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjâială, a declarat, pentru News.ro, că fotbalistul Patrick Ekeng a fost testat antidoping în luna aprilie, ”prin sondaj, cu ocazia unui meci”.

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjâială, a declarat, pentru News.ro, că fotbalistul Patrick Ekeng a fost testat antidoping în luna aprilie, ”prin sondaj, cu ocazia unui meci”, iar rezultatele au fost negative, adăugând că ar fi regretabil ca rezultatele toxicologice să releve ”substanţe interzise”, pentru că atunci ”cineva ar trebui să răspundă”.

”Este foarte regretabil ce s-a întâmplat, ca un tânăr de 26 de ani cu familie şi copil să moară aşa. Nu cunosc detalii despre ce s-a întâmplat, nici nu eram în ţară, dar este bine să aşteptăm rezultatele toxicologice şi apoi să ne dăm cu părerea. Eu doar am înţeles că avea şi afecţiuni cardiace, mai multe nu ştiu”, a declarat Graziela Vâjâială, pentru News.ro.

Întrebată dacă fotbalistul Patrick Ekeng a fost testat antidoping de când a venit în România, din luna ianuarie, şeful ANAD a răspuns: ”Da, noi l-am testat, nu atunci când a venit sau cu toată echipa, ci în luna aprilie, cu ocazia unui meci. S-a făcut testare prin sondaj şi au fost doi fotbalişti, unul fiind el. Rezultatele au fost negative. De-asta cred că, dacă rezultatele toxicologice vor releva substanţe interzise, ar fi foarte regretabil, pentru că în acest caz cineva ar trebui să răspundă. Sportivul a avut rezultate negative în luna aprilie, deci orice s-ar fi întâmplat doar după aceea putea fi posibil”.

Referitor la afirmaţia fostului preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, care a spus că se aude că fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng ar fi băut "cafea cu efedrină", Graziela Vâjâială a declarat că astfel de afirmaţii nu trebuie aruncate în discuţie înainte de a fi finalizate analizele.

”Nu avem astfel de informaţii acum, ar trebui vorbit despre aşa ceva după rezultatele analizelor, nu făcute acum astfel de afirmaţii”, a spus preşedintele ANAD.

De asemenea, întrebată cum ar afecta performanţele unui sportiv consumul de efedrină, Vâjâială a precizat: ”Efedrina este un stimulent al sistemului nervos central, afectează inima şi sistemul circulator, produce palpitaţii, iar în combinaţie cu cafeina, vă daţi seama. Cafeina nu este o substanţă interzisă, dar este în programul de monitorizare. Dacă un sportiv are o afecţiune cardiacă şi ar consuma aşa ceva, s-ar putea să-l afecteze. Această combinaţie ajută un sportiv la un efort mai mare şi mai susţinut, dar repet, nu doresc să alătur această explicaţie cu decesul lui Ekeng, pentru că nu sunt gata analizele”, a conchis Graziela Vâjâială.

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că a auzit că fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng ar fi băut "cafea cu efedrină".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite