Guardiola „tremură“: Ce spun cifrele despre şansele celor de la City după eşecul suferit cu Tottenham în Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola
Josep Guardiola

Învins cu 1-0, marţi seara, Josep Guardiola a oferit o declaraţie ciudată după meci: „ Uneori, 0-1 e un rezultat mai bun decât 0-0, pentru că ştii exact ce ai de făcut“.

Doar că statistica indică o misiune infernală pentru „cetăţeni“, după acest eşec, la limită, cu Tottenham. Iată motivele:

*Excluzând meciurile din fazele preliminare ale competiţiilor europene, Tottenham are nouă calificări în precedentele nouă „duble“ europene în care a câştigat prima manşă.

*Istoria competiţiilor europene, de când a fost introdusă regula golului marcat în deplasare, ne spune că Tottenham are 61% şanse de calificare după acest 1-0 în tur. 

*Manchester City n-a întors un 0-1 în Europa din 1970 cu Schalke!

*Tottenham are 19 confruntări europene în care a câştigat, acasă, în tur. În 17 dintre aceste „duble“, Spurs a obţinut calificarea după manşa secundă. Doar în două rânduri, londonezii au fost eliminaţi: în 1963 cu Manchester United şi în 1999 cu Kaiserslautern.

*De când e antrenor, Josep Guardiola a pierdut de opt ori, în deplasare, prima manşă a unor „duble“ din Liga Campionilor. Tehnicianul spaniol a obţinut calificarea, în retur, doar de două ori. Mai întâi, în 2011, pe când era la Barcelona, contra celor de la Arsenal (1-2 în deplasare şi 3-1 acasă) şi apoi în 2015, pe când era la Bayern Munchen, în faţa celor de la Porto (1-3 în deplasare şi 6-1 acasă).  

3 penalty-uri din trei a parat francezul Hugo Lloris (Tottenham) în 2019. Primele două au fost cu Leicester şi cu Arsenal, iar ultimul, marţi seară, cu City.  

Liga Campionilor, sferturi, tur

Marţi

Liverpool – FC Porto 2-0

Keita 5, Firmino 26

Tottenham – Man. City 1-0

Heung-Min Son 78

Meciurile retur sunt programate pentru 17 aprilie

Miercuri, ora 22.00

Ajax – Juventus

Man. United – Barcelona

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite