Sport

articolul anterior articolul urmator

Guineea a renunţat la participarea la JO 2020

0
22 Jul 2021 10:44:28
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Niciun sportiv Guineea nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Cinci sportivi urmau să facă călătoria în Japonia, dar guvernul a ales să nu-i trimită, motivând situaţia sanitară, informează AFP.

"Din cauza recrudescenţei variantelor Sars-CoV-2”, guvernul, "preocupat de păstrarea sănătăţii sportivilor guineeni, a decis cu regret anularea participării Guineei” la Jocurile de la Tokyo, a arătat ministrul Sporturilor, Sanoussy Bantama Sow , într-o scrisoare adresată preşedintelui Comitetului Olimpic din Guinea.

O sursă apropiată guvernului de la Conakry a menţionat, însă, probleme financiare pentru a justifica abandonul acestei ţări sărace din Africa de Vest, cu două zile înainte de ceremonia oficială de deschidere a jocurilor.

"Dosarul a fost supraîncărcat financiar, de aceea ministerul nu poate plăti", a declarat, pentru AFP, o sursă apropiată guvernului, sub condiţia anonimatului, fără alte detalii.

Presa din Guineea a evocat, miercuri seară, probleme legate de primele neplătite pentru sportivi.

Guineea, care nu a câştigat niciodată o medalie în 11 prezenţe la Jocurile Olimpice, urma să-i trimită la Tokyo pe Fatoumata Yarie Camara (lupte libere), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure şi Mamadou Tahirou Bah (înot) şi pe Aissata Deen Conte (atletism).

Înainte de Guineea, Coreea de Nord a anunţat, în aprilie, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a-şi "proteja" sportivii de orice risc legat de pandemia de coronavirus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările