Sport

articolul anterior articolul urmator

Guvernul a făcut pasul înapoi: S-a renunţat la o măsură absurdă după o revoltă

2
29 May 2020 17:47:54
Autor: Amir Kiarash
Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, s-a luptat energic pentru a combate o idee absurdă
Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, s-a luptat energic pentru a combate o idee absurdă

În ultimele 24 de ore s-a văzut, în mod clar, că pentru a combate anumite idei bizare apărute în numele luptei cu COVID-19 e nevoie de o presiune mediatică.

România face paşii spre o revenire graduală la normalitate, dându-şi, periodic, cu stângul în dreptul. O dovadă în acest sens e ce se întâmplă în lumea sportului.
 
„Adevărul“ a scris aici despre propunerile ciudate care au venit pentru diferite discipline din partea celor de la Guvern. În cazul întotătorilor, ceea ce era considerat imposibil, acum 24 de ore, şi anume redeschiderea bazinelor pentru sportivii de performanţă, brusc, a devenit posibil, după ce preşedintele federaţiei, Camelia Potec, a făcut valuri în mass-media şi pe Facebook. Drept urmare, acum se lucrează la normele redeschiderii bazinelor, de la 15 iunie.
 
Alt exemplu e ceea ce s-a întâmplat în fotbal. Aseară, a apărut o idee şocantă, exprimată chiar de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu: izolarea echipelor până la finalul campionatului, adică până la finalul verii, aproape!
 
A fost nevoie de o veritabilă revoltă, în orele care au urmat, pentru ca, astăzi, după o şedinţă între oamenii de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) şi oficialii Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) să pice varianta, unică în lume, a izolării echipelor pentru mai multe luni.
 
Drept urmare, în câteva zile, formaţiile angrenate în Liga I şi în Liga a II-a vor ieşi din regimul de cantonament închis pe care îl au acum şi îşi vor continua pregătirile, fără restricţii de izolare.
 
CITEŞTE ŞI:
 
Paradoxul pandemiei: Spălaţi-vă pe mâini, dar să nu faceţi duş!
 
Revoltă împotriva unei idei aberante: „Lăsaţi-ne să ne facem profesia!“. România, unică în Europa
 
Mesaj ironic pentru cei care propun restricţiile: „Trimiteţi-ne psihologii cu izoleta!“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sorin Ionascu
29.05.2020, 19:17:13

Bun asa! Acum mai au doar sa dea drumul si la dusurile de la salile de sport si din vestiarele sportivilor. Asta daca nu cumva cineva de pe la minister are asa niste fetishuri cu axile si picioare nespalate si vrea sa profite. LOL!!!!!!!!!

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
29.05.2020, 19:22:12

Pentru amatorii de scuba diving ce fel de restricții se impun ? Distanțele fizice să fie minim ...cât ? .. 2- 4- 6 ..100 de metri ? Specialiștii în materie de " whatever " .. ce părere au .. ????

+1 (1 vot)
Modifică Setările