Hagi, amintiri de pe vremea când juca la Barcelona şi Real: „El mi-a modificat modul în care înţelegeam jocul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hagi

Înaintea de El Clasico,, programat sâmbătă, de la ora 22.00, Gheorghe Hagi, jucător care a evoluat de-a lungul carierei la ambele echipei, a acordat un interviu pentru cotidianul spaniol AS.

Actualul patron al grupării Viitorul Constanţa a jucat la marile rivale câte două sezoane, 1990-1992 pentru madrileni şi 1994-1996 pentru catalani, şi a vorbit despre felul în care aceste experienţe i-au influenţat cariera. 

Chiar dacă era conştient de dificultăţile transferului la unul dintre cele mai puternice cluburi din lume, Hagi spune că s-a adaptat mai greu la Real Madrid. „Ştiam unde ajung, realizam ce concurenţă va fi în vestiar. Viaţa mea urma să se schimbe complet. Îmi era clar că trebuie să fiu concentrat în fiecare zi, aveam în cap fotbal şi numai fotbal. (...) Doi ani de mare intensitate şi pentru mine, şi pentru club. Antrenori schimbaţi. Antici a plecat, Beenhakker a venit. În al doilea sezon am pierdut titlul în ultimul meci, la Tenerife... Mi-a fost dificil să mă obişnuiesc. Totul era nou, limba, mâncarea. În plus, accidentarea m-a rupt în două. După un an, a fost bine, am înscris multe goluri. Totuşi, faptul că am pierdut campionatul şi Cupa mi-a influenţat decizia de a pleca”, şi-a amintit fostul internaţional român. 

După plecarea de la Madrid, românul a petrecut doi ani în Italia, la Brescia, sub conducerea lui Mircea Lucescu, pentru ca apoi să rebină în La lIga, la marea rivală, Barcelona. Hagi spune că întoarcerea în Spania a venit natural şi s-a datorat oportunităţii colaborării cu idolul său, Johan Cruyff, care a avut o influenţă majoră asupra carierei sale ulterioare.

"În timpul Mondialului din 1994, m-a sunat Johan Cruyff. Idolul meu. Dacă în 1990 Ramón Mendoza a venit după mine, a doua oară a fost chiar Johan. Aveam şi alte oferte, Tottenham îmi oferea mai mulţi bani, am fost aproape de a merge în Anglia, dar când m-a căutat Cruyff n-am ezitat nicio clipă. Voiam să-mi întâlnesc idolul, să vorbesc cu el, să lucrez cu el. Şi s-a împlinit. De la Cruyff am învăţat cel mai mult ca jucător. Real şi Cruyff m-au învăţat ca întotdeauna să vreau să fiu cel mai bun. (...) Cruyff nu vorbea mult, dar ce spunea te lovea. Modul în care înţelegeam jocul, în care priveam fotbalul, s-a modificat după întâlnirea cu el. Am început să înţeleg mai bine, mai uşor. Gândirea mea s-a transformat. Am descoperit că nimic nu este imposibil şi că poţi deveni cel mai bun dacă îţi pui asta în minte. Personalitatea mea s-a schimbat total”, a mai spus Hagi, pentru As, citat de gsp.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite