Hagi e pe locul 2: Statisticile turului de campionat demonstrează că Petrescu e cel mai bun din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hagi se bate cu pumnul în piept că, la ce a făcut la Viitorul, merită postul de selecţioner, însă adevărul e că cel mai bun antrenor din competiţia internă e de departe Dan Petrescu.

La 12 iulie, cu câteva zile înainte de startul campionatului, „Weekend Adevărul“ a prefaţat noul sezon competiţional: „FCSB, nicio şansă la titlu. Dinamo, la retrogradare. CFR şi Viitorul, luptă pentru locul 1“.

Acum, când s-a încheiat turul Ligii I, previziunile ziarului sunt confirmate, aproape în totalitate. Doar Dinamo, după un start catastrofal de sezon în care a ocupat inclusiv ultimul loc, a reuşit o revenire spectaculoasă. Asta după ce conducătorii clubului şi-au dat seama că, într-adevăr, retrogradarea e o realitate şi şi-au reparat greşelile din vară: au întărit lotul şi au adus un antrenor competent. 

Urmează partea a doua a sezonului regulat, care va continua în acest an până în al treilea weekend din luna decembrie, iar apoi se va relua cu etapa a 23-a, în februarie. Până atunci, iată concluziile şi statisticile turului.

Premieră neagră pentru FCSB şi Dinamo

 *CFR e la nouă puncte de FCSB şi la zece de Dinamo, echipe cu care, teoretic, ar fi trebuit să se bată la titlu.

*Pentru prima dată de când s-a trecut la acest sistem competiţional, cu play-off şi play-out, atât FCSB, cât şi Dinamo au încheiat turul în zona în care se va da lupta pentru evitarea retrogradării.

*Două dintre echipele care au jucat în play-off în sezonul trecut, FCSB şi Sepsi, sunt acum în zona de play-out. În locurile lor, în play-off au intrat, deocamdată, Botoşani şi Gaz Metan.

*CFR Cluj îşi merită din plin locul 1 după 13 etape: are cel mai bun atac, cea mai bună apărare (alături de Sepsi), cele mai multe victorii, dar şi cele mai puţine înfrângeri, la acest ultim capitol fiind, totuşi, la egalitate cu Viitorul, cu Botoşani şi cu Sepsi.

*Ultima clasată Voluntari are cel mai slab atac, dar şi cea mai fragilă apărare, la acest ultim capitol fiind la egalitate cu penultima clasată Academica Clinceni.

*Ambele echipe nou-promovate sunt în play-out, ceea ce dovedeşte, încă o dată, că impactul cu Liga I e prea dur pentru o formaţie venită din eşalonul secund. Dacă Chindia a strâns, totuşi, 15 puncte, doar cu trei mai puţine decât FCSB, în schimb, Academica Clinceni e penultima şi o candidată serioasă la retrogradare.

*Sepsi are o situaţie remarcabilă în zona de play-out: are cele mai puţine înfrângeri din campionat (alături de CFR, Viitorul şi Botoşani), dar şi cele mai puţine victorii după ultima clasată Voluntari. În schimb, a înregistrat cele mai multe remize.

*Voluntari a câştigat ultima dată acum 73 de zile, mai precis la 11 august, 3-1 cu FCSB. Nicio altă echipă din Liga I n-are o perioadă atât de lungă fără victorie.

*FCSB n-a mai pierdut de 59 de zile, de la 0-4, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş. Are cea mai lungă perioadă de invincibilitate în Liga I.

*Dinamo a reuşit cea mai spectaculoasă revenire din primul eşalon: după o victorie şi cinci înfrângeri în primele şase runde (3 puncte), „câinii“ au strâns patru victorii, două remize şi o singură înfrângere în următoarele şapte partide (14 puncte).

*Şase schimbări de antrenori s-au produs în primele 13 runde. Cu două schimbări, Bogdan Andone înlocuit cu Vergil Andronache şi Vergil Andronache înlocuit cu Bogdan Argeş Vintilă, FCSB conduce la acest capitol.

*FCSB – Hermannstadt, scor 4-3, din prima etapă, a fost cel mai spectaculos meci al campionatului de până acum, cu cele mai multe goluri.

*Am avut nouă remize albe în primele 13 etape.

*Viitorul – Dinamo 5-0 (prima etapă) şi CFR – Voluntari 5-0 (etapa a 9-a) au fost cele mai categorice victorii de până acum.

*Cu 251 de goluri marcate în 91 de meciuri, Liga I are o medie de 2,75 de goluri marcate pe meci.

Echipele care au suferit cel mai mult în tur

Club Înfrângeri la rând

Voluntari 7

FCSB 5

Clinceni 4

Chindia 4

Dinamo 3

Hermannstadt 3

Gaz Metan 3

VEZI CLASAMENTUL LIGII I LA FINALUL TURULUI

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite