Hagi, fiul şi prietenii au trecut la atac: Culisele ultimului război din fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele rezultate ale naţionalei au redeschis conflictul existent între fostul mare jucător şi actuala conducere FRF, de această dată, cu participarea unor nume noi.

Degeaba încearcă cele două părţi să ascundă aparenţele: e clar că există o incompatibilitate mare, între actuala administraţie FRF şi Generaţia de Aur, în frunte cu liderul ei, Gheorghe Hagi.

Ultima dată când cele două tabere s-au ciondănit a fost cu ocazia tragerii la sorţi pentru grupele Euro 2020, eveniment gădzduit de Bucureşti, de la care a lipsit Hagi, care n-a fost invitat de FRF. A urmat o perioadă de linişte, dar asta nu pentru că relaţiile s-ar fi normalizat, ci pentru că, din cauza pandemiei, meciurile echipelor naţionale au fost amânate pentru finalul anului, iar în absenţa lor, federaţia nu putea fi atacată cu ceva concret. Ei bine, această „problemă“ s-a rezolvat, după „dubla“ cu Islanda şi Norvegia, care a furnizat rezultate catastrofale: 1-2 la Reykjavik şi pierderea calificării la Euro 2020 şi 0-4 la Oslo.

Deşi aproape toţi oamenii din fotbalul românesc au concluzionat că, la ora actuală, lipsa jucătorilor de valoare e principala problemă a naţionalei, Hagi a avut altă părere. Şi, după ce a cerut, voalat, demisia lui Rădoi, pe motiv că nu e optimist, a lansat un atac şi asupra federaţiei, spunând că ultimele eşecuri sunt cauzate de lipsa unui proiect. 

Iar ofensiva lansată de Hagi a fost dublată de fiul său, Ianis, care a criticat tactica naţionalei printr-o declaraţie oferită după meciul de la Oslo: „Despre faptul că n-am avut ocazii trebuie să-l întrebaţi pe selecţioner! Alergi 4-5 minute după minge şi, când ai mingea la picior, nu mai poţi să faci nimic, îţi pierzi energia, suflul, poţi doar să scoţi un fault“. Dacă această afirmaţie a lui Ianis a fost taxată de însuşi Rădoi, în conferinţa dinaintea meciului cu Austria de aseară, în schimb, la atacurile lui Gheorghe Hagi a răspuns preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Avem nevoie de jucători de top“

Întrebat despre remarca fostului internaţional despre lipsa unui proiect, şeful de la „Casa Fotbalului“ a oferit un răspuns tăios. „Un proiect serios? Adică? În primul rând, dacă ne uităm la orice echipă naţională vedem că se bazează pe jucătorii care vin de la cluburi. Cu cât vei avea jucători care joacă la un nivel înalt, cu atât echipa naţională va merge mai bine. Când ne referim la jucători care să joace la nivel înalt, ne referim la cele mai renumite echipe din Europa, în grupele Ligii Campionilor, în grupele Ligii Europa. Atunci când fotbalul românesc va avea un număr semnificativ de jucători la echipele de top, atunci şi echipa naţională va juca mai bine“, a spus Burleanu.

După fiecare eşec, e clar că preşedintele federaţiei e vinovat! Vom continua cu actualul staff la naţională. Obictivul e calificarea la Mondialul din 2022 şi eu cred că ne vom califica. Sunt optimist. Răzvan Burleanu preşedinte FRF  

Ilie Dumitrescu a trecut şi el la atac

Analist al postului Digi Sport, fostul internaţional, Ilie Dumitrescu, coleg de generaţie cu Gheorghe Hagi, n-a ratat prilejul de a-l taxa pe Mirel Rădoi, după ce selecţionerul l-a criticat pe Ianis Hagi pentru afirmaţiile sale de după meciul cu Norvegia. Abil, Dumitrescu s-a folosit de problemele defensive ale naţionalei pentru a arăta cu degetul spre actualul selecţioner: „Au fost probleme cu organizarea de joc! Organizarea e vina antrenorului 100%. Dacă aveam puţină organizare de joc, Islanda n-avea cum să ne surprindă. Dacă ei pot fi compacţi, nu putem şi noi să acoperim zonele mai bine? E mai greu să desfaci o echipă, decât să stai bine în apărare. Hai să fim mai mult în meci şi să nu aibă adversarii 2-0 în minutul 20“.

CITEŞTE ŞI:

Gică contra: Cum a devenit Hagi expert în succese pe care nu le-a avut nici el

Bölöni, încă o palmă pentru fotbalul românesc: „Avem doar gura mare. Atât!“

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite