Hagi, furnizorul de puncte al lui Becali: Dovada că FCSB e singura echipă în faţa căreia Viitorul e în genunchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi a pierdut 70,8% dintre meciurile pe care le-a disputat contra celor de la FCSB în Liga I. FOTO: Mediafax
Gheorghe Hagi a pierdut 70,8% dintre meciurile pe care le-a disputat contra celor de la FCSB în Liga I. FOTO: Mediafax

Viitorul – FCSB a devenit cel mai previzibil meci din campionatul românesc. Din 2012 până acum, formaţia din Ovidiu a fost învinsă de 17 ori în 24 de partide. Nicio altă grupare din Liga I n-are un astfel de bilanţ cu campioana din 2017.

Gheorghe Hagi s-a plâns, înainte de confruntarea Viitorul – FCSB, de faptul că jurnaliştii n-au catalogat întâlnirea drept un derby. Din păcate, la ce cifre are această partidă, ea nu poate fi catalogată decât un derby al ruşinii!

Din 2012 până acum, cu excepţia sezonului în care cele două formaţii s-au bătut la titlu, cele mai multe confruntări dintre aceste formaţii s-au desfăşurat după următorul scenariu: o echipă palidă a Viitorului cedând punctele FCSB-ului! Mai precis, 54 din cele 72 puse în joc! În şapte ani, Hagi are patru victorii cu trupa finanţată de Becali dintre care una în cea mai ruşinoasă partidă din istoria recentă a Ligii I. 

E vorba de partida disputată la 19 mai 2013 pe Ghencea. Atunci, în primul sezon pe prima scenă fotbalistică a ţării, Viitorul era în lupta pentru evitarea retrogradării. Şi s-a impus în faţa FCSB-ului, scor 5-2, într-un meci în care gafele fundaşului Doru Bratu i-au adus o poreclă fabuloasă în „Gazeta Sporturilor“ de a doua zi: Doru „Blatu“! De altfel, indignat de ce a făcut elevul său, Laurenţiu Reghecampf l-a schimbat pe Bratu în minutul 40, când Viitorul avea deja 3-1 pe tabelă. Iar după meci, „Reghe“ a ameninţat cu demisia, sugerând că s-au petrecut lucruri necurate, fără ştiinţa sa. Antologice sunt şi imaginile cu Gigi Becali răzând în hohote, după fiecare gol înscris de Viitorul. De altfel, patronul roş-albaştrilor a şi declarat la final că s-a bucurat de victoria oaspeţilor, deoarece rezultatul a fost de mare ajutor pentru echipa lui Hagi! 

„Sunt fericit. O mai spun încă o dată: eu nu fac aranjamente. Ăsta n-a fost blat. Au fost nişte chestii de omenie. Dar eu n-am voie să mă bucur pentru naşul meu? Jucătorii noştri n-au jucat la turaţie maximă. Le era jenă, acolo e Dică, Iancu jucase la ei...Toţi facem chestiuni de genul acesta. Că se vor face speculaţii, nu mă interesează. Îmi era frică să nu egalăm, mai ales când am văzut că l-a băgat pe Popa la pauză“, au fost declaraţiile date de Becali după ruşinea din Ghencea, în 2013.

Comentatorii Digi Sport, încurcaţi

Anii au trecut, iar partidele dintre Viitorul şi FCSB au continuat să se încheie, de cele mai multe ori, cu victoria roş-albaştrilor. Statistica e şocantă: în 70,8% din cazuri, victoria le-a revenit roş-albaştrilor! Viitorul n-are un asemenea bilanţ catastrofal cu nicio altă formaţie din primul eşalon. Inclusiv ultimul duel dintre cele două echipe, cel de duminică seară, a avut un nivel execrabil. Practic, meciul s-a terminat după 22 de minute, când Soiledis a deschis scorul pentru bucureşteni. Până la finalul reprizei, oaspeţii au mai marcat o dată prin Florinel Coman (45). Iar ceea ce a urmat după pauză a fost o demonstraţie de non-fotbal! Nivelul a fost atât de slab, încât comentatorii Digi Sport 1, Ionuţ Angheluţă şi Dan Ştefănescu, au fost puşi într-o încurcătură evidentă!

Neavând ce comenta legat de ce se întâmpla pe teren, cei doi au fost nevoiţi să pomenească, o dată la câteva minute, despre meciurile transmise de celelalte canale ale postului şi să remarce apatia echipei lui Hagi. Iată doar câteva dintre intervenţiile celor doi:

*Min. 63 - Ionuţ Angheluţă: Ogăraru şi Gică Popescu (n.r. - oficialii Viitorului) par resemnaţi. Oare ce o să mai zică Hagi la conferinţă?

*Min. 64 - Dan Ştefănescu: Nu prea se mai joacă nimic. FCSB e mulţumită, iar Viitorul pare neputincioasă.

*Min. 74: Ionuţ Angheluţă: Parcă nu sunt ei jucătorii Viitorului... 

Dan Ştefănescu: Poate că le e foame (râde). Ştii cum e? Nu eşti tu, când ţi-e foame.

*Min. 85: Ionuţ Angheluţă: Îngrijorătoare neputinţa Viitorului...

*Min. 87 - Ionuţ Angheluţă: N-au energie cei de la Viitorul.

Hagi, explicaţii neconvingătoare

La final, Hagi a apărut în faţa camerelor şi a oferit nişte explicaţii banale pentru prestaţia sub orice critică a elevilor săi. Spre lauda sa, măcar a recunoscut că, la cum s-a prezentat Viitorul, era imposibil să nu piardă!

„Ei cu personalitate. Asta s-a văzut în prima repriză. Ai noştri s-au dus în jos, ai lor în sus. Mai mult tupeu. Am făcut o greşeală mare şi apoi s-a rupt echilibrul. În repriza a doua, am încercat, dar, din păcate, a fost greu şi imposibil“, a fost un fragment din discursul antrenorului care s-a „abonat“ la eşecuri în faţa FCSB-ului.

Am fost la meciul Viitorul - CFR Cluj 3-1. Au fost lupi, au luptat, aseară (n.r. – cu FCSB), au fost mai puţin motivaţi, mai puţin în formă. Ştefan Gadola acţionar CFR Cluj la GSP Live  

Viitorul, o nucă tare pentru echipele fruntaşe din Liga I, mai mereu în genunchi cu FCSB

Din 2012, de când a apărut în Liga I, Viitorul a pus mai mereu probleme serioase echipelor din fruntea clasamentului. Ceea ce se şi vede din bilanţul formaţiei patronate de Hagi în confruntările cu Craiova, Astra şi CFR Cluj. Singura formaţie cu care Viitorul e mai mereu în genunchi e, în mod ciudat, FCSB. Iată ce ne spun cifrele:

Istoricul partidelor cu FCSB

*24 de meciuri, 4 victorii Viitorul, 3 egaluri, 17 victorii FCSB

Istoricul partidelor cu CFR Cluj

*21 de meciuri, 8 victorii Viitorul, 3 remize, 10 victorii CFR

Istoricul partidelor cu CS U Craiova

*18 meciuri, 6 victorii Viitorul, 6 egaluri, 6 victorii Craiova

Istoricul partidelor cu Astra

*24 de meciuri, 9 victorii Viitorul, 5 egaluri, 10 victorii Astra

Două meciuri pe viaţă şi pe moarte

Dintre cele 24 de meciuri în care Viitorul şi FCSB s-au întâlnit  în campionat, două au fost care pe care, într-un moment în care cele două formaţii erau în luptă directă pentru titlu. Întâmplător sau nu, Viitorul n-a pierdut niciunul dintre acele meciuri. În play-off-ul sezonului 2016-2017, echipa lui Hagi a câştigat, acasă, cu 3-1, iar apoi a smuls un egal, 1-1, pe „Arena Naţională“. La finalul acelui campionat, Viitorul a luat titlul, devansând FCSB. Cele două echipe au terminat la egalitate de puncte, 44, însă Viitorul a fost campioană tocmai datorită meciurilor directe. 

FCSB, piaţă de desfacere pentru Viitorul

Poate că punctele ajung, mai mereu, la FCSB în meciurile de campionat cu Viitorul, dar Hagi are şi un motiv de mulţumire: banii sunt la el! Echipa patronată de Gigi Becali a devenit piaţa de desfacere pentru formaţia din Ovidiu. Latifundiarul din Pipera a plătit cele mai mari sume de transfer către Viitorul, cheltuind aproape zece milioane de euro pentru achiziţionarea unor fotbalişti crescuţi de Hagi. De altfel, dacă FCSB câştigă titlul sau ajunge în grupele cupelor europene, Viitorul are motive de bucurie! Înseamnă că luând banii UEFA, Gigi Becali va putea plăti sume tot mai mari pentru aducerea unor talente de la Viitorul.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite