Hagi ia bani cu lopata: A vândut şi golgheterul Viitorului. Ce sumă a încasat în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E clar: finanţatorul formaţiei din Ovidiu a deschis „taraba“, în această perioadă de transferuri. Şi n-a refuzat nicio ofertă! Iar cea mai bănoasă a primit-o de la bunul său prieten, Dan Petrescu, numit, de curând, la Kayserispor.

Gheorghe Hagi visa, cândva, să se bată cu marile forţe ale Europei de pe banca Viitorului. Asta se întâmpla la scurt timp după ce a luat titlul, la finalul sezonului 2016-2017.

Între timp, fostul mare fotbalist s-a lămurit că n-are nicio şansă, nici măcar să ajungă la „masa bogaţilor“, adică în grupele competiţiilor europene, darămite să se şi bată cu granzii continentului. Aşa că, din mers, şi-a schimbat strategia. Iar Viitorul a devenit un club unde performanţa financiară e mult mai importantă decât cea sportivă. Pentru că doar aşa se explică faptul că, în luna ianuarie, Gheorghe Hagi a vândut tot ce era de vândut la Viitorul.

După Gabi Iancu, dat la Akhmat Grozny pentru 500.000 de euro şi Virgil Ghiţă, pe cale să semneze cu Ferencvaros pentru 800.000 de euro, acum Viitorul şi-a vândut şi cel mai bun marcator, pe olandezul Kevin Luckassen - foto (27 de ani), cel care a înscris de nouă ori în actuala ediţie a Ligii I.

Imagine indisponibilă

Luckassen va semna cu Kayserispor, ocupanta locului 17 din 21 în Superliga turcă, formaţie care, de curând, a fost preluată de Dan Petrescu. Acesta i-a convins pe şefii echipei sale să plătească un milion de euro pentru aducerea lui Luckassen de la Viitorul. E o afacere senzaţională pentru clubul patronat de Gheorghe Hagi care l-a transferat pe vârful olandez, liber de contract, de la Poli Iaşi, în vara anului 2020.

Preşedintele Viitorului, Gheorghe Popescu, a confirmat plecarea lui Kevin Luckassen la Kayserispor, într-o declaraţie oferită pentru „Fanatik“.

Ce a spus Gică Popescu?

*Sper să-l ajute pe Dan Petrescu să facă rezultate bune. A plecat! Încă n-a semnat. Trebuia să facă vizita medicală şi, probabil, dacă totul e OK, va semna.

*Nu pot da detalii despre transfer. Cei de la Kayserispor au cerut asta. E făcut în momentul în care semnează ambele cluburi şi jucătorul. Deocamdată, nu sunt toate cele trei semnături.

1.500.000 de euro va primi Viitorul după vânzările lui Iancu şi Luckassen. Suma totală a vânzărilor din această iarnă poate ajunge la 2.300.000 de euro, dacă Virgil Ghiţă va semna şi el cu Ferencvaros.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite