Hagi jubilează: Finanţare de 3,5 milioane de euro pentru Academia sa de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

Nu o dată, fostul internaţional a spus că multinaţionalele trebuie să fie obligate să investească în sportul românesc printr-un proiect de lege. Deocamdată, nu i s-a îndeplinit dorinţa, dar măcar a atras o sursă importantă de finanţare pentru Viitorul.

Gheorghe Hagi a reuşit să facă sume importante de bani, în ultimii ani, prin vânzarea jucătorilor pe care i-a descoperit la Viitorul. FCSB, formaţia patronată de Gigi Becali, a devenit o piaţă de desfacere pentru Viitorul.

În actuala stagiune însă, lovit şi de criza provocată de pandemie, Becali a „închis“ robinetul cu bani şi, drept urmare, nici n-a mai făcut achiziţii de la formaţia lui Hagi. Acesta are în lot câteva nume importante, cu potenţial de vânzare, precum Boboc (21 de ani), Ghiţă (22 de ani), Casap (21 de ani) şi Măţan (21 de ani), toţi aflaţi în lotul României U21.

Până să obţină sume importante de transfer de pe urma acestor fotbalişti, Hagi a primit 3,5 milioane de euro în urma unui contract semnat cu BRD. Potrivit financialintelligence.ro, finanţarea „a vizat proiectul de modernizare şi extindere a centrului de pregatire sportivă <<Academia de Fotbal Gheorghe Hagi>>, care are ca obiectiv extinderea cu spaţii destinate cazării juniorilor, antrenamentelor şi recuperării, precum şi cu o zonă administrativă nouă“.

Preşedintele Viitorului, fostul internaţional, Gică Popescu, s-a arătat încântat de această colaborare: „Suntem mulţumiţi că am găsit în BRD Société Générale un partener vizionar, care finanţează dezvoltarea la un nivel competitiv internaţional a capacităţilor de cantonament din cadrul Centrului de pregatire sportivă <<Academia Gheorghe Hagi>>. Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală şi de Est, destinate formării şi pregătirii viitorilor fotbalişti de succes pe plan internaţional“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite