Hagi, primele declaraţii după golul fiului său în Scoţia: Ce i-a transmis lui Ianis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi e mulţumit că fiul său a găsit o echipă unde joacă în mod constant
Gheorghe Hagi e mulţumit că fiul său a găsit o echipă unde joacă în mod constant

Gheorghe Hagi s-a zbătut mult, uneori, prea mult, pentru ca băiatul său să ajungă să joace la un club mare din Europa. Dacă la Fiorentina şi la Genk nu s-a putut, la Rangers, începutul a fost promiţător.

La a treia încercare, Gheorghe Hagi a reuşit să-şi trimită fiul la un club, Rangers, în care acesta să aibă şi şansa de a juca. Astfel, s-a văzut ceea ce unii au îndrăznit să zică de la început şi anume faptul că Ianis nu e nici pregătit şi nici suficient de valoros pentru un fotbal precum cel din Italia sau chiar cel din Belgia.

În Scoţia însă, unde există Celtic, Rangers, iar restul echipelor sunt la ani-lumină distanţă de cele două mari rivale, Ianis Hagi poate străluci. Chiar şi aici însă, după un prim meci excelent ca titular, sâmbătă, în Cupa Scoţiei, mijlocaşul de 21 de ani a avut o evoluţie ştearsă, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Înainte de această partidă din cupă, Gheorghe Hagi a vorbit despre fiul său într-o conferinţă de presă.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*Ca orice tată, ca orice părinte, când îţi vezi copilul că joacă, apoi că o face foarte bine, e şi mai bine, dar important e să joace pentru orice tânăr. Lucrul numărul unu pe care trebuie să îl caute e să joace şi când joacă şi dacă joacă şi bine, te bucuri mai mult. Sunt bucuros că el joacă. Important e că joacă pentru a demonstra, pentru a creşte, a se dezvolta, regula numărul unu e să joci, să ai o echipă, un antrenor, un club care să îţi dea oportunitatea să te dezvolţi, să joci. Jucătorul tânăr învaţă multe, nu e un jucător format, care are 29-30 de ani.

*Cum i-am zis eu lui: tot ce ţi se întâmplă în momentul de faţă este să te facă mai bun. Aşa a fost sfatul meu când am vorbit cu el. Tot ce ţi se întâmplă, că bine, că e negativ, e o situaţie care te face mai bun, să capeţi experienţă. A fi mai bun înseamnă experienţă. El zi de zi învaţă, lucru care mie îmi place la el, e că el e deschis să înveţe, nu e un copil care pare că le ştie pe toate, nu, e deschis să înveţe îi place să antreneze, iubeşte fotbalul, sunt valori importante pentru el şi eu cred că în timp o să găsim răspunsuri mult mai concrete, mai clare, mai limpezi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite