Sport

articolul anterior articolul urmator

Hagi are soluţia ieşirii României din criză: „Nimeni nu vorbeşte de acest lucru! Trebuie să se dea o lege!“

6
24 Oct 2019 06:43:15
Autor: Amir Kiarash

Gheorghe Hagi insistă că firmele străine care au venit în România au de câştigat de pe urma investiţiilor făcute aici şi, drept urmare, trebuie să fie obligate să dea ceva înapoi.

Gheorghe Hagi suferă când vede situaţia în care a ajuns România şi soluţiile propuse de el nu se mai rezumă doar la cele care să însănătoşească fotbalul românesc.

La ultima sa apariţie în faţa jurnaliştilor, fostul internaţional a avut un discurs mai amplu prin care a vorbit, inclusiv despre soluţii prin care întreaga societatea românească ar avea de câştigat, nu doar fotbalul.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*Pentru a fi ajutaţi, trebuie să fie implicate multinaţionalele, care sunt cele mai bogate din România. Din cifra de afaceri trebuie să dai un procent de unu, doi sau trei la sută pentru sport, sănătate sau cultură. Trebuie să se dea o lege prin care să fie implicate multinaţionalele să susţină sportul, sănătatea, cultura din cifra de afaceri, nu din taxe şi impozite. 

*Să renoveze spitale, şcoli, stadioane, aşa cum se întâmplă şi afară. Aşa s-au dezvoltat toate cluburile de afară, în timp ce la noi s-au dezbinat... De ce? Noi trebuie să ne vrem binele nostru, să construim, să avem bugete, stabilitate financiară. 

*Singurul lucru bun sunt banii de la televiziuni. Societatea are nevoie de fotbal, are nevoie de spectacol, nu de circ cum zic unii. Are nevoie de suporteri, cluburile mari trebuie să aibă treizeci de mii de abonaţi pentru a avea forţă. 

*România suferă mult la capitolul social şi nimeni nu vorbeşte de acest lucru. Primăriile şi Consiliile Judeţene sunt obligate, pe diferite nişe, să investească în sport. 

*Puterea vine de la bugetul pe care îl ai. Nimeni în România nu vorbeşte de finanţare, de cum trebuie organizat fotbalul. Ce s-a întâmplat în ultimii treizeci de ani? Cum Real Madrid a ajuns la buget de un miliard, iar campioanele noastre la zece milioane? Dezvoltare. Asta s-a întâmplat. Ei s-au adaptat, noi nu. 

*În acest moment, putem concura în lume doar cu un singur lucru: România. Loturile naţionale. Iar pentru acest lucru, noi, cluburile, trebuie să muncim mult şi bine pentru a produce jucători. 

*Iubesc România pentru că ea m-a educat, iar ceilalţi de la Real Madrid şi Barcelona m-au perfecţionat. Aş fi bucuros să văd că lucrurile se vor schimba, că se va investi în segmentele sociale şi că ne vom putea bate cu cei de afară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

IMGB
24.10.2019, 07:05:47

Beu Hagi...bey rege pirit....mai lasa-ne nene cu istericalele ....cauta-ti o amanta...fa ceva c-ai luat-o d'a dura ! Tu n-o sa fii antrenor bun niciodata iar regele ala adevarat stii bine cine a fost ...giscanu' DOBRIN !!! Tu continua sa-i platesti pe ziaristi ca sa te bage in seama ......

+4 (4 voturi)
Kongo-Müller
24.10.2019, 09:10:46

Hagi declara: "Trebuie sa se dea o lege" ! Degeaba se dau legi daca nu sunt respectate. Daca Mafia din Fotbal respecta legea si nu furau de 30 de ani o mare parte din banii adunati din transferuri, bugetul echipelor era altul. Aceeasi Mafie pe care Hagi o slujeste si sustine neconditionat. Problema nu sunt Multinationalele care nu doresc sa-si asocieze numele cu niste cluburi interlope. Problema este coruptia, furturile si meciurile dubioase din Fotbalul romanesc.

+2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
24.10.2019, 09:29:15

Asta vorbeste de pe pereti.Habar nu are ca multinationalele participa active la viata socioculturala a oraselor sau zonelor unde isi desfasoara activitate dar cu o conditie,nu le da banii autoritatilor si ei organizeaza si platesc.Rejele asta ar vrea sa ii dea lui banii ca stie el ce sa faca cu ei.Ma gandesc cum l-or fi perfectionat aia de la Real Madrid sau Barcelona,l-or fi perfectionat cum sa lustruiasca banca de reserve cu fundul???

+2 (2 voturi)
foarte atent
24.10.2019, 10:28:17

mama haji, ma ! vezi ma ca mafia din care faci parte suge deja prea multi bani din afacerile multinationalelor !! pai cine crezi ma ca plateste transmisiunile meciurilor de kakao pe care le joaca echipa ta?!

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
24.10.2019, 11:35:18

Gica, cind o sa plateasca toti bogatii impozite progresive de 50%, deci inclusiv tu, vor fi bani si de salarii si pensii dar si pentru investitii in toate ramurile.Cu 10% cu este acum, asat inseamna ce vezi si reclami tu acum: subdezvoltare.Mai sint desigur si alti factori, dar nu intru in amanunte.

Vezi toate comentariile (6)