Halep, analizată de Mouratoglou: „De asta a bătut-o pe Serena la Wimbledon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat un tenis aproape perfect la All-England Club, în meciul pentru trofeu
Simona Halep a jucat un tenis aproape perfect la All-England Club, în meciul pentru trofeu

Simona Halep a uimit lumea tenisului, anul trecut, prin parcursul ei formidabil la Wimbledon. Primele şase victorii, care au dus-o în finală, au fost spectaculoase, însă „Simo“ a fost cu adevărat sclipitoare în meciul pentru trofeu.

Iar asta pentru că, în doar 55 de minute, Halep a spulberat-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, meciul fiind unul aproape perfect pentru constănţeanca de 28 de ani. 

La 13 iulie 2020 se va împlini un an de la acea finală fantastică, una memorabilă pentru România şi extrem de dureroasă pentru Serena Williams şi stafful ei. Probabil, de aceea, antrenorul americancei de 38 de ani, Patrick Mouratoglou, a vorbit şi acum despre înfrângerea Serenei în finala de la Wimbledon 2019 într-un dialog cu tennishead.net, preluat de ziare.com. Potrivit Mouratoglou, Serena încă n-a atins vârful de formă, după revenirea ei în circuitul feminin, după naşterea din 2017. Ceea ce e surprinzător, având în vedere timpul scurs de atunci, dar şi faptul că e greu de crezut că o sportivă de 38 de ani mai poate creşte în forma sportivă.

Ce a spus Patrick Mouratoglou?

*Simona Halep, probabil, nu se aştepta niciodată să joace pentru titlul de la Wimbledon şi a intrat în finală fiind conştientă că a pierdut nouă din precedentele zece meciuri cu Serena. Când n-ai nimic de pierdut într-un meci şi victoria poate fi doar un bonus, e uşor să fii relaxată şi să lovesşi mingea cu o mare libertate. Dacă simţi, de asemenea, că adversara ta e sub presiune, te relaxezi complet.

*Halep a făcut un meci superb în finala de la Wimbledon, a fost mult mai agresivă decât de obicei şi aproape că n-a comis nicio greşeală, dar sunt sigur că, intr-o oarecare măsură, lovea mingea atât de bine şi pentru că a văzut ce e de partea cealaltă a fileului. Când simţi că adversara ta loveşte mingea scurt, fără să aibă putere şi va rata dacă o faci să joace, îţi hrăneşte încrederea. Te face să te simţi mai puternică şi să joci mai bine.

*Serena se apropie de a fi sută la sută pregatită, dar nu e încă acolo. E important să te simţi fizic la un nivel ridicat pentru a putea returna multe mingi înapoi când intri în schimburi prelungite.

CITEŞTE ŞI:

Halep, lovitură cruntă: Simona şi-a anunţat retragerea de la Indian Wells! Explicaţia a oferit-o pe Twitter

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite