Halep, anunţ oficial: Simona a renunţat la turneul de la Doha. Cine o va înlocui şi când va reveni pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep - Serena Williams - meci Grand Slam Australian Open / 16 feb 2021 / FOTO Getty Images

Simona Halep (3 WTA) are un titlu la Qatar Total Open, cucerit în 2014, plus o finală, pierdută în 2019, la Elise Mertens. Iar asta în condiţiile în care, în ultimii ani, ea a tot sărit peste competiţia găzduită de Doha.

Concret, în 2015, 2020, dar şi acum, „Simo“ s-a înscris, într-o primă fază, pe lista participantelor, pentru a-şi anunţa, ulterior, retragerea. Iar în 2018, Halep s-a retras din competiţie înaintea meciului ei din semifinale din motive medicale. 

Acum, încă de când s-a întors în ţară, după Australian Open, fostul lider WTA a lăsat de înţeles că nu va participa la Qatar Total Open (1-7 martie). Decizie pe care a oficializat-o, astăzi, printr-o postare pe reţelele de socializare.

„Din păcate, am decis să mă retrag de la acest turneu. E mereu una dintre opririle mele preferate din circuit şi abia aştept să revin, anul viitor, la Doha. Le transmit celor care organizează turneul să aibă o săptămână fără probleme şi plină de succes“, a scris Halep. 

Locul Simonei pe tabloul principal va fi luat de Amanda Anisimova (32 WTA). Retragerea româncei e a treia din rândul jucătoarelor din Top 10 mondial. Până să-şi oficializeze Halep decizia, la Qatar Total Open renunţaseră şi Sofia Kenin (4 WTA), dar şi Bianca Andreescu (9 WTA), ambele cu probleme medicale. Liderul WTA, Ashleigh Barty, e favorita numărul 1 la Doha.

Halep va reveni pe teren la Dubai Duty Free Tennis Championships (8-14 martie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite