Halep la Beijing: Simona joacă, astăzi, pentru a-şi păstra locul 2 în lume. Cine o poate arunca pe 4 în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: GettyImages
Simona Halep. FOTO: GettyImages

Simona o întâlneşte, astăzi (ora 13.30, Digi Sport), pe Magdalena Rybarikova (28 WTA), la Beijing, în turul II. Dacă va fi eliminată repede, românca riscă să ajungă pe poziţia a 4-a WTA.

După două eliminări-fulger, la US Open şi la Wuhan, când a părăsit competiţia după primul meci de fiecare dată, Simona Halep (2 WTA) a luat o gură de aer la Beijing.

Intrată în concurs în turul I, într-un meci cu Alison Riske (51 WTA), constănţeanca de 26 de ani s-a chinuit şi s-a enervat pentru prima victorie după 42 de zile. După un prim set câştigat în care a revenit de la 1-3 pentru a se impune cu 6-3, Halep l-a pierdut pe al doilea în care a fost un car de nervi. Românca a dat cu racheta de pământ, iar atunci când a trimis în fileu mingea care a încheiat setul doi la 6-3 pentru americanca Riske, a izbucnit în gura mare: „Mă, stai mă, in teren, proasta naibii! Stai în teren şi joacă“.

Spre lauda ei, Simona şi-a stăpânit nervii în decisiv şi s-a impus, relativ uşor, scor 6-2. Pentru Halep urmează, astăzi (ora 13.30, Digi Sport), duelul cu Magdalena Rybarikova (28 WTA), semifinalistă la Wimbledon în acest an. Bilanţul întâlnirilor directe dintre cele două e egal: 2-2. Halep a învins în singurul duel din acest an: 6-3, 6-4 la Toronto.

Pentru a ajunge în turul II, la Beijing, Rybarikova a învins-o pe Bouchard (85 WTA) în minimum de seturi, iar Simona a prefaţat confruntarea cu sportiva din Slovacia în vârsta de 28 de ani. „Am jucat contra ei şi ştiu că schimbă tot timpul ritmul, tot timpul are alte lovituri, nu-ţi dă o constanţă în joc, va fi greu, dar sunt pregătită şi sper doar să lupt şi să fiu ca în meciul cu Riske“, a afirmat Halep.

Luptă în trei pentru locul 2

După ce a ratat mai multe şanse de a ajunge lider mondial, Simona Halep „tremură“ acum pentru a-şi păstra locul 2 în clasamentul WTA. În acest moment, în ierarhia virtuală, Halep, Svitolina şi Pliskova sunt despărţite de doar 40 de puncte. Ceea ce înseamnă că, la Beijing, se dă o luptă aprigă între ele pentru locul 2 WTA.

Halep, Pliskova şi Svitolina au ajuns toate în turul II, cehoaica urmând să se dueleze cu Petkovici (107 WTA), iar Svitolina cu Barty (23 WTA).

Cârstea, victorioasă

Tot la Beijing, Sorana Cârstea (46 WTA) a ajuns şi ea în turul II, trecând de Barthel (49 WTA), scor 7-6, 6-1. Cârstea se va duela în meciul următor cu învingătoarea partidei Stephens (17 WTA) – McHale (79 WTA). 

6.289.521 de dolari e valoarea totală a premiilor la China Open, turneu de categorie Premier Mandatory la feminin.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite