Halep şi cam atât: Ce spun cifrele despre fetele convocate pentru meciul cu Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat ultima dată pentru România, în semifinala cu Franţa, la Rouen, în 2019
Simona Halep a jucat ultima dată pentru România, în semifinala cu Franţa, la Rouen, în 2019

Cele două echipe care se vor înfrunta, la Cluj (16 şi 17 aprilie), în barajul de menţinere în Grupa Mondială, şi-au anunţat loturile. Adversarii noştri vor veni în România fără jucătoarea lor cea mai bună, Camila Giorgi (80 WTA), diagnosticată cu COVID-19.

România aşteaptă, din nou, cu mare interes meciurile din Fed Cup, competiţie redenumită, între timp, Billie Jean King Cup. 

Iar asta pentru că revenirea Simonei Halep (3 WTA) printre tricolore a reaprins speranţele fanilor la un nou parcurs, precum cel din 2019. Atunci, România a avansat până în semifinale, pierzând, dramatic, scor 2-3, în faţa Franţei, la Rouen. Acum, cu un nou căpitan în frunte - Monica Niculescu i-a luat locul lui Florin Segărceanu - fetele urmează să debuteze în ediţia din 2021, cu un meci cu Italia pentru rămânerea în Grupa Mondială. Clujul va găzdui confruntările din weekend-ul 16-17 aprilie. Se va juca fără spectatori din cauza pandemiei. Chiar şi aşa însă, există un mare interes, în jurul duelului. Iar alegerile Monicăi Niculescu, în ceea ce priveşte echipa României, au adus şi o doză mare de controversă, în spaţiul public.

Fără Cîrstea, Begu, Bogdan şi Olaru

Lotul tricolorelor include cinci jucătoare, printre care şi Niculescu, care, la nevoie, poate intra pe teren:

*Simona Halep (3 WTA)

*Patricia Maria Ţig (63 WTA)

*Irina Bara (132 WTA)

*Mihaela Buzărnescu (136 WTA)

*Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu)

Surprinde absenţa unor nume precum Sorana Cîrstea (65 WTA), Irina Begu (74 WTA) şi Ana Bogdan (100 WTA). Despre „Sori“ s-a spus, la un moment dat, că poate reveni în echipa României, după retragerea din 2018. Ceea ce, se vede acum, a fost un zvon fals. În schimb, Begu şi Bogdan au fost sărite de pe listă, deşi ambele sunt mai bine clasate, comparativ cu Bara şi Buzărnescu.

Un semn mare de întrebare există şi în privinţa Ralucăi Olaru (32 de ani). Deşi e cea mai bună jucătoare a României în clasamentul de dublu - e pe 41 - şi a câştigat, de curând, turneul de la Sankt Petersburg, alături de Nadiia Kichenok (Ucraina), Olaru n-a prins echipa României! Probabil, pentru a-i face loc Monicăi Niculescu! E o alegere foarte ciudată, mai ales, în condiţiile în care Niculescu traversează o formă sportivă catastrofală: e fără victorie la simplu, de pe 25 septembrie 2020! De atunci, a adunat opt înfrângeri şi un abandon! Nici la dublu n-a rupt gura târgului, având patru înfrângeri, în ultimele şapte partide.

Ce bilanţ au, în acest sezon, româncele convocate

Nume Victorii Înfrângeri

Simona Halep 7 2

Patricia Ţig 2 5

Irina Bara 0 5

Mihaela Buzărnescu 6 8

Monica Niculescu 0 8

Lotul Italiei

*Martina Trevisan (99 WTA)

*Jasmine Paolini (103 WTA)

*Elisabetta Cocciaretto (111 WTA)

*Giulia Gatto-Monticone (177 WTA)

*Bianca Turati (281 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite