Halep, caz unic: Ce au făcut rivalele ei din Top 10 în weekend-ul de Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi au regretat faptul că Simona Halep (2 WTA) a ales să nu joace în acest an în Fed Cup, mai ales după ce s-a văzut cât de strâns a fost duelul cu Rusia de la Cluj.

Cu siguranţă, prezenţa Simonei ar fi sporit şansele României la calificare. Totuşi, constănţeanca de 28 de ani a optat pentru a se odihni după Australian Open. 

Halep a fost singura jucătoare din Top 10 care, aptă fiind, n-a evoluat în Fed Cup. Liderul mondial, Ashleigh Barty, şi ocupanta locului 3 WTA, Karolina Pliskova, au absentat şi ele de pe teren în weekend, dar asta pentru că Australia, respectiv Cehia n-au avut meciuri în Fed Cup, fiind calificate deja pentru turneul final de la Budapesta (14-19 aprilie). 

Bianca Andreescu (6 WTA) a absentat din echipa Canadei în duelul cu Elveţia, dar asta pentru că „Bibi“ a fost accidentată. 

În rest, toate jucătoarele din Top 10, adică Svitolina (Ucraina), Bencic (Elveţia), Kenin (SUA), Bertens (Olanda), Serena Williams (SUA) şi Osaka (Japonia) au evoluat pentru ţările lor în meciurile din Fed Cup din weekend. 

De remarcat ar fi devotamentul Serenei Williams (9 WTA) care, la 38 de ani, a intrat de două ori pe teren în confruntarea câştigată cu Letonia la Everett (SUA). Serena a bătut-o pe Ostapenko, dar a cedat în duelul cu Sevastova. SUA s-a impus cu 3-2 şi s-a calificat pentru turneul final de Fed Cup.

CITEŞTE ŞI:

România va juca pe teren propriu play-off-ul Fed Cup din aprilie. Ce a decis tragerea la sorţi de la Londra

11 din cele 21 de meciuri de simplu câştigate de România în Fed Cup, în perioada 2015-2019, au fost cu Simona Halep pe teren.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite