Halep, dată de gol de Darren Cahill: Cine e jucătoarea de care se teme Simona cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kaia Kanepi, o veterană în circuitul feminin
Kaia Kanepi, o veterană în circuitul feminin

Constănţeanca de 29 de ani a fost marcată după o înfrângere suferită în 2018, în faţa unei sportive masive, de 1,81 de metri, care a dominat-o clar pe „Simo“ din punct de vedere fizic.

Simona Halep mai are cinci meciuri de câştigat pentru a-şi îndeplini marele obiectiv în acest început de sezon: câştigarea Australian Open.

Paradoxal, „Simo“ nu-şi face griji, în privinţa unui eventual duel cu vreo adversară din Top 10, ci, după cum a mărturisit Darren Cahill pentru „The Tennis Podcast“, întreabă mereu despre o posibilă întâlnire cu Kaia Kanepi (Estonia, 65 WTA). 

Explicaţia e simplă: Kanepi a eliminat-o pe Halep de la US Open 2018, învingând-o în minimum de seturi, în turul I: 6-2, 6-4. Atunci, dominată categoric de adversara ei de 35 de ani, „Simo“ n-a găsit nicio soluţie pentru a reveni în meci. În acel turneu, Kanepi a avansat până în optimi, unde a cedat în faţa Serenei Williams, în trei seturi: 0-6, 6-4, 3-6.

După acel meci de la New York, Halep şi Kanepi s-au mai întâlnit o dată, tot în cadrul unui Grand Slam, la Australian Open 2019. De această dată, românca s-a impus, dar greu: 6-7, 6-4, 6-2. 

În acest an, Halep şi Kanepi se pot intersecta doar în finala turneului de la Melbourne. 

În turul II de la Australian Open, în noaptea de miercuri spre joi, Kanepi a dat lovitura, eliminând-o pe deţinătoarea trofeului, Sofia Kenin (4 WTA), scor 6-3, 6-2. În turul III, Kaia o va întâlni pe Donna Vekic (Croaţia, 33 WTA).

2014 e anul în care Halep şi Kanepi s-au întâlnit prima dată, la Doha: a câştigat Simona, scor 6-4, 3-6, 7-6. Au urmat alte două partide directe, la US Open şi la Australian Open.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite