Halep, daune totale: Simona, şi bătută, şi căzută de pe locul 2! Vondrousova i-a dat o lecţie de tenis fostului lider mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

După o prestaţie neconvingătoare cu Kateryna Kozlova (114 WTA), era cam clar că Halep nu e în apele ei la Indian Wells, ceea ce s-a confirmat, marţi seara, cu Marketa Vondrousova (61 WTA).

Comparată cu Martina Navratilova, cehoaica de 19 ani, una dintre cele mai bune jucătoare din circuit în acest început de sezon, a dat dovadă de o maturitate incredibilă.

Chiar dacă a avut-o pe Simona Halep de partea cealaltă a fielului, în primul set, Vondrousova a fost, în permanenţă, stăpână pe sine şi, în mare măsură, şi pe meci! A făcut break, încă din primul game şi, chiar dacă şi următoarele trei game-uri au fost break-uri, cehoaica a reuşit, în final, să-şi facă prima serviciul.

Practic, la 2-2, primul set s-a terminat pentru Halep! Vondrousova s-a impus pe serviciul româncei, apoi a consolidat break-ul şi a zburdat pe teren pentru un 6-2 devastator!

Spre deosebire de primul set, cu patru break-uri succesive, cel de-al doilea a debutat cu trei game-uri în care s-a mers pe serviciu. La 2-1 pentru Halep, aceasta a făcut primul break şi s-a distanţat la 3-1. Recitalul Simonei a continuat (4-1), iar la 5-3, românca a servit pentru set, reuşind să-l închidă cu 6-3.

Decisivul s-a desfăşurat, la început, după un scenariu similar cu primul set, cu două break-uri la rând. Apoi însă, Vondrousova a servit şi a făcut 2-1, iar de aici, din nou, Halep a dispărut complet de pe teren! Cehoaica s-a distanţat la 5-1 şi s-a impus cu 6-2.

Având în vedere că n-a reuşit să-şi egaleze măcar semifinala de anul trecut la Indian Wells, Halep va pierde 270 de puncte în următorul clasament mondial şi va cădea pe 3, fiind devansată de Petra Kvitova. Dacă ar fi trecut de Vondrousova, Halep şi-ar fi păstrat poziţia secundă în clasament.

În sferturi, Vondrousova va juca fie cu Svitolina (6 WTA), fie cu Barty (12 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Halep suferă fără antrenor: De când nu mai făcuse Simona un Indian Wells atât de slab şi cum stă acum în clasament

Vondrousova, declaraţia serii după cea mai mare victorie a carierei: Cum a simţit cehoaica în timpul meciului cu Halep

VIDEO Cea mai fericită fată: Cum a reacţionat Marketa Vondrousova după ce a dat lovitura în meciul cu Simona Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite