Halep, dezavantajată din nou de francezi: Simona are de suferit din cauza televiziunilor americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep joacă, astăzi (nu înainte de ora 16.00, Eurosport), pentru un loc în finala de la French Open, acolo unde, dacă se va califica, va întâlni o sportivă din SUA.

Simona Halep revine, astăzi, pe teren, când sunt programate ambele semifinale la fete la Roland Garros. Asta deoarece, vineri e zi de pauză în turneul feminin, iar finala se va disputa sâmbătă.

Până aici, nu e nimic neobişnuit. Ce a surprins însă, imediat după ce francezii au anunţat programul semifinalelor aici, e ordinea în care se vor disputa cele două partide. Normal ar fi fost ca, mai întâi, să vedem confruntarea sută la sută americană, Stephens (10 WTA) - Keys (13 WTA), iar apoi să asistăm la duelul Halep (1 WTA) - Muguruza (3 WTA). De ce? Din două motive:

1- Stephens şi Keys au jucat în sferturi marţi şi au avut o zi în plus de pauză. Fiind mai odihnite, puteau intra mai devreme pe teren.

2. Halep - Muguruza e meciul-vedetă în care se vor duela două jucătoare mai bine clasate faţă de prima semifinală. De obicei, meciul-vedetă se joacă mai târziu.

Şi, totuşi, de ce Halep şi Muguruza vor intra mai devreme pe teren? Vorbim despre o decizie care, în mod clar, o dezavantajează pe Simona, cea care a stat două ore şi 16 minute pe teren în confruntarea de ieri cu Kerber. Prin comparaţie, Muguruza a jucat doar o oră şi 13 minute cu Şarapova (30 WTA).

O posibilă explicaţie a fost oferită de gsp.ro. 

„Televiziunile americane au făcut presiuni ca duelul Stephens - Keys să fie al doilea pentru a putea fi urmărit la o oră cât mai accesibilă în Statele Unite, iar organizatorii de la Paris nu au ezitat să ţină cont de doleanţele americanilor“, a scris sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite