Halep, gata să încaseze „ajutor de şomaj“: WTA poate opri tenisul până în 2021 şi pregăteşte un anunţ major

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep poate rămâne cu cele 12 partide jucate în 2020, având în vedere că, din cauza restricţiilor, mai ales cele legate de călătorii, sportul-alb va avea de suferit o perioadă mai lungă.

WTA şi ATP au suspendat turneele până la data de 13 iulie, însă, foarte probabil, acest sezon nu se va mai relua în lumea tenisului.

De această părere e şi fostul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup al Marii Britanii, Juddy Muray. Într-un editorial scris pentru „Sunday Post“, aceasta a explicat că WTA trebuie să anuleze întreg sezonul 2020, în loc să înghesuie turneele în ultimele luni ale anului, şi să dea drumul la joc, începând din 2021.

Potrivit Tennis World USA, acest scenariu are şanse mari să se realizeze. De altfel, WTA lucrează deja la un proiect financiar prin care să-şi susţină jucătoarele pe durata întreruperii sezonului. Concret, sportivele ar urma să primească, lunar, 2.500 de dolari din partea WTA, un fel de ajutor de şomaj.

O astfel de decizie, dacă va fi şi adoptată, va salva mai ales jucătoarele din afara Top 100. După cum a explicat şi antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, aceste sportive trăiesc un coşmar financiar în această perioadă.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Izolarea nu e la fel pentru toţi: Cum arată complexul unde s-a închis Simona Halep

Antrenorul Serenei Williams cere măsuri rapide în timpul pandemiei de COVID-19: „vedem cât de disfuncţional e tenisul“

VIDEO Halep anunţă o veste mare pentru fanii ei: Ce s-a întâmplat cât a stat acasă, departe de tenis

Halep câştigă de pe urma pandemiei: Simona a fost plasată de specialişti într-o companie selectă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite