Halep şi o greşeală decisivă: De ce Simona a ratat momentul culminant al sezonului, Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost nevoită să se retragă atât de la Kremlin Cup, cât şi de la WTA Finals. S-a spus că un astfel de deznodământ putea fi, totuşi, evitat cu o strategie mai bună.

Simona Halep s-a accidentat înaintea debutului la Wuhan, însă, în ciuda durerilor, a instat să joace atât acolo, cât şi la Beijing. 

Bineînţeles, neavând mobilitatea necesară, a fost învinsă de Cibulkova la Wuhan, iar la Beijing a abandonat după primul set pierdut cu Jabeur.

Nimeni n-a înţeles, totuşi, de ce românca a intrat pe teren la aceste turnee, complicându-şi situaţia medicală. La un moment dat, s-a speculat că Halep a vrut să bifeze cele două competiţii, deoarece a încasat un bonus consistent. E greu de crezut însă aşa ceva, având în vedere că vorbim de o jucătoare care a strâns deja milioane de dolari din tenis.

Indiferent de motiv, e clar că Halep a luat o decizie greşită jucând cu probleme la Wuhan şi la Beijing, iar de aceeaşi părere e şi Cristian Tudor Popescu.

Ce a spus CTP?

*În câteva luni, Simona revine, după părerea mea. Ar fi trebuit să se oprească după turneul de la Wuhan. Faptul că a continuat să joace i-a făcut rău. Ar fi trebuit să se oprească atunci şi să-şi programeze recuperarea pe câteva luni de zile. 

*Se poate rezolva această problemă cu terapie. Andrei Pavel a avut o afecţiune chiar mai gravă, cred, decât a Simonei. Cu tratament a reuşit să rămână la nivel înalt în circuitul profesionist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite