Halep, încă o finală la French Open? Detaliul care ne dă încredere după finala de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep e cotată cu cele mai mari şanse la Roland Garros, Grand Slam-ul ei preferat. Dincolo de jocul solid pe care îl arată pe teren, românca are de partea ei şi o statistică fericită.

Simona Halep a câştigat, în premieră, turneul de la Roma, după două finale pierdute, în 2018 şi în 2017.

Până la triumful de luni, în faţa Karolinei Pliskova (4 WTA), constănţeanca fusese învinsă în precedentele două partide cu trofeul pe masă, de fiecare dată, de Elina Svitolina. În 2017, a fost 4-6, 7-5, 6-1 pentru sportiva din Ucraina şi, peste un an, aceasta s-a impus şi mai clar, 6-0, 6-4.

Dacă aceste înfrângeri reprezintă amintiri triste pentru Halep, în schimb, ele au fost urmate, de fiecare dată, de alte finale, la French Open! Prima, cea din 2017, s-a transformat, din păcate, într-un coşmar, Simona fiind învinsă de Jelena Ostapenko după o partidă pe care, la un moment dat, o domina autoritar. Când s-a jucat ultima minge însă, Ostapenko s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-3.

După un an, altă finală pierdută la Roma, urmată de una la French Open. De această dată însă, „Simo“ a spart gheaţa şi a câştigat primul ei Grand Slam din carieră: 3-6, 6-4, 6-1 cu Sloane Stephens.

De remarcat că dintre cele trei sportive implicate în finalele de la Paris, în 2017 şi în 2018, Halep e singura care rămâne şi astăzi în elita tenisului feminin. Între timp, Ostapenko a căzut pe locul 43 mondial, în timp ce Stephens ocupă poziţia a 34-a.

Revenind la Halep, aceasta are motive de optimism: dacă se va respecta tradiţia, după finala de la Foro Italico, de acum două zile, ar trebui să urmeze alta, la Paris. Ar fi a patra, în condiţiile în care „Simo“ a mai avut un meci pentru trofeu la Roland Garros, în 2014, când a fost învinsă de Maria Şarapova, în trei seturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite