Halep, irezistibilă: Simona e în turul III de la Australian Open, după un meci pe viaţă şi pe moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Condusă cu 2-5 în decisiv de australianca Ajla Tomljanovici (72 WTA), constănţeanca de 29 de ani a izbutit o revenire de poveste pentru a obţine calificarea în următoarea fază.

Nu degeaba a spus Ajla Tomljanovici (72 WTA), atunci când a prefaţat meciul cu Simona Halep (2 WTA) din turul II, că, în ciuda bilanţului ei negativ cu fostul lider WTA, trei înfrângeri în trei partide, a simţit de fiecare dată că a fost aproape să o învingă pe adversara ei.

Pentru că, la felul în care s-a prezentat pe teren, la Melbourne, australianca de 27 de ani a dovedit că n-a avut emoţii, aproape deloc. Mai ales în primul set, s-a redresat, în mod admirabil, după un start mai slab în care Simona s-a dus la 2-0. Susţinută de public, Tomljanovici a revenit pe tabelă şi a legat o serie de patru game-uri câştigate la rând: 4-2! Au urmat trei game-uri de serviciu, iar apoi, la 5-4 pentru Ajla, a ieşit un game-maraton, pe serviciul Simonei, în care aceasta a salvat primele două mingi de set, însă n-a mai avut ce face la a treia: 6-4 Tomljanovici după aproape o oră de joc!

Setul doi a început mult mai strâns, cu o succesiune de patru break-uri: 2-2. Tomljanovici a fost prima care a reuşit să-şi facă serviciul, trecând în frunte: 3-2. La doar trei game-uri de eliminare, „Simo“ a pus piciorul pe acceleraţie, a luat trei game-uri la rând şi a răsturnat situaţia: 5-3 Halep. Ajla a punctat şi ea apoi, dar Simona a servit, la 5-4, pentru tranşarea setului. Ceea ce a şi reuşit, fără emoţii, cu un game luat la zero: 6-4 Halep.

Decisivul a pornit rău pentru Simona! Australianca şi-a făcut serviciul, apoi a realizat şi break-ul la 15, într-un game în care nervii româncei au cedat: 2-0 Tomljanovici. Cu spatele la zid, Halep a reuşit, încă o dată, să se redreseze la timp, pentru a rămâne aproape de adversara ei. Constănţeanca a obţinut re-break-ul în al treilea game, la 15, şi, imediat, şi-a făcut şi serviciul pentru a egala situaţia: 2-2.  

Din păcate, la acest scor, Halep a avut un nou moment de cădere. Tomljanovici şi-a făcut serviciul (3-2), după care, incredibil, a izbutit un break la zero: 4-2! Aflată pe val, Ajla s-a dus chiar la 5-2, iar Simona părea căzută de tot. Din nou însă, Halep a găsit resurse pentru a reveni şi, luând trei game-uri la rând, a egalat: 5-5!

La acest scor, a ieşit un game nebun, în care Halep a valorificat a patra minge de break: 6-5. Imediat, „Simo“ şi-a făcut şi serviciul pentru a obţine o calificare formidabilă în turul III: 4-6, 6-4, 7-5 după două ore şi 35 de minute.

În turul III, Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA). Halep şi Kudermetova nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul feminin.

CITEŞTE ŞI:

Halep, elogiată de presa mondială: Ce s-a scris despre victoria ei formidabilă la Australian Open

CTP a explicat victoria sufocantă a Simonei: „Meritul ei e că a uitat că e Halep“

Halep, „urecheată“ de Darren Cahill: Ce i-a reproşat antrenorul la finalul unui meci dramatic

Tomljanovici, distrusă după meciul cu Halep: Ce a declarat după ce a ratat victoria carierei

Halep răsuflă uşurată: Primele declaraţii după un meci nebun la Australian Open VIDEO

VIDEO Halep, ce reacţie: Cum a celebrat Simona o victorie ce părea pierdută

Halep, victorioasă şi cu buzunarele pline: Simona şi-a asigurat un premiu uriaş la Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite