Halep, prima izbucnire nervoasă după revenirea lui Cahill: Cum a reacţionat în timp ce vorbea antrenorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi-a reluat, în mod oficial, colaborarea cu Darren Cahill cu prilejul Turneului Campioanelor. Luni, în timpul partidei cu Bianca Andreescu, australianul a coborât de mai multe ori pe teren.

Simona Halep are de acum doi antrenori: Darren Cahill e principal, în timp ce Daniel Dobre va fi un fel de secund. 

De altfel, astăzi, în confruntarea cu Bianca Andreescu (4 WTA), Cahill a fost cel care a participat la reprizele de on-court coaching, în timp  ce Dobre a rămas în lojă, urmărind partida.

De-a lungul meciului, Halep a cerut de mai multe ori intervenţia lui Cahill. Prima data, în primul set, Simona a ascultat descumpănită sfaturile lui Darren, într-un moment în care, în mod clar, jocul nu mergea.

Apoi, în setul doi, Cahill a coborât, din nou, lângă Halep, într-un moment în care Andreescu primea îngrijiri medicale. După ce a ascultat vorbele australianului, românca a luat un tiebreak sufocant.

În fine, în decisiv, Cahill i-a transmis, din nou, Simonei ce are de făcut, doar că, de această dată, constănţeanca a dat cu pumnul în picior, supărată de greşelile comise.

Una peste alta, colaborarea Halep – Cahill s-a reluat cu un mare succes, iar Digi Sport, postul care transmite Turneul Campioanelor în România, a redat discuţiile dintre Simona şi Darren în timpul partidei cu Andreescu.

PRIMUL SET

Darren Cahill: Fii mai atentă pe backhand-uri, pentru că ea liftează atunci. Trebuie să fii mai puternică în aceste momente, n-ai dat niciun backhand în lung de linie în tot acest set. Trebuie să o controlezi cu backhand-ul în lung de linie. Împinge-o un pic în spate. Când ai timp pe forehand, încearcă să loveşti mai lung, nu trebuie neapărat să dai cu spin.

Simona Halep: Jocul meu nu e solid.

Darren Cahill: Ai fost mai agresivă cu forehand-ul, dar trebuie să fii mai puternică pe backhand. Joci bine la retur. Atunci când returnezi, funcţionează backhand-ul. Ai încredere în el. Încearcă să o mişti pe teren, trebuie să o faci să alerge. Ea joacă mult de pe fundul terenului, stă mult pe centru şi loveşte cu forehand-ul, deci trebuie să o mişti de acolo. Haide!

SETUL DOI

Darren Cahill: Ai servit mult mai bine, joci cum trebuie. Nu ai evoluat foarte mult în ultimele luni, era normal să ai mici probleme. Câştigă acest game pe propriul serviciu, următorul va fi un bonus, vei putea ataca. Trebuie să forţezi mai mult pe serviciul doi, totul este în regulă, ţi-ai intrat în ritm.

Ţi-ai făcut treaba bine. Foloseşte-ţi mai mult picioarele. Ai făcut o treabă bine. E normal să te simţi obosită. Încearcă se serveşti mai bine. Trebuie să fii mai încrezătoare. Încearcă să joci mai mult pe backhand-ul ei, jocul de pe linia de fund nu a fost bun. Dacă iei acum câteva puncte la rând, o să fii în regulă.

Dai prea mult cu lift, lasă mingea mai jos, nu mai ridica corpul atât. Dă-i mai mult spre corpul ei, e primul meci pentru tine după mult timp, nu e nicio problemă, joci acum 5-6 minute bine şi câştigi. Trebuie să ai concentrare maximă, să munceşti mult, împinge-o pe linia de fund cât mai mult. Şapte minute bune acum!

SETUL TREI

Darren Cahill: Aproape tot ce faci este foarte bine, în afară de câteva puncte, pe aici, pe acolo. Trebuie să foloseşti voleul. Poţi urca mai mult în anumite momente. Foloseşte-ţi capul! Nu trebuie să schimbi foarte multe lucruri. Poţi folosi mai mult backhandul în lung de linie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite