US Open: Halep a pierdut în faţa Serenei Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă / Halep a făcut cea mai bună partidă contra jucatoarei din SUA
Foto: Arhivă / Halep a făcut cea mai bună partidă contra jucatoarei din SUA

Serena Williams s-a calificat în semifinalele turneului de la US Open după ce a învins-o din nou pe Simona Halep, scor 6-2, 4-6, 6-3. Jucătoarea din Statele Unite va disputa penultimul act împotriva Karolinei Pliskova, care a trecut de Ana Konjuh, scor 6-2, 6-2.

Halep îşi amână câştigarea primului Grand Slam din carieră, însă evoluţia ei de la acest turneu îi oferă speranţe pentru acest vis. Jocul româncei a înregistrat un progres semnificativ, dar Serena Williams rămâne încă o nucă tare de spart. Astfel, Simona Halep a oferit momente de tenis entuziasmant, mai ales în setul al doilea. Williams a fost din nou o maşină de servit aşi (18), iar jocul ei la fileu a fost imbatabil. Pusă să alerge şi să lovească din spatele terenului, Williams devine o jucătoare normală. Din nefericire, jucătoarea română nu a reuşit decât într-un set să o coboare printre pământence.

Jucătoarea din SUA a reuşit 3 aşi în primul game. Apoi a urmat break-ul Serenei şi încă un game al liderului mondial. Simona a făcut şi ea un re-break, dar Williams profită că Halep a ratat câteva ocazii bune de a restabili egalitatea şi se distanţează.

Setul doi a fost cu totul altul. Simona a preluat rolul de conducătoare a meciului şi imediat cum a văzut că serviciul Serenei nu funcţionează a profitat şi a făcut break-ul. Asta se întâmpla la scorul de 2-1. Jucătoarea noastră a servit apoi foarte bine şi s-a distanţat, 3-1. Halep avea ocazia să majoreze diferenţa, dar Serena a fost salvată de un serviciu fantastic. În cele din urmă, Simona a dus perfect setul şi l-a câştigat, trimiţând meciul în decisiv.

În decisiv, Simona avea şansa să înceapă cu un break, dar cele două mingi pe care le-a avut n-au fost de ajuns şi Serena a întors game-ul. Dacă Halep n-a trecut în avantaj când a avut ocazia, Serena n-a ratat acest lucru şi a făcut 3-1 după un break lejer făcut. Jucătoarea din SUA a fost însă salvată în nenumărate rânduri în acest meci de serviciul foarte puternic.

  "A trebuit să-mi schimb puţin jocul cu Simona. Am câştigat, deşi nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Cred că acest meci mă va ajuta în viitor. A fost un meci bun până la urmă. Cred că mă ajută faptul că am jucat 3 seturi".

La ediţia precedentă a US Open, Halep a ajuns în penultimul act a competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite