Halep, locul 9 în clasamentul celor mai bogaţi jucători din istoria tenisului: Doar trei fete sunt peste ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

S-au împlinit şapte ani de când Simona a pătruns pentru prima dată în Top 10 mondial, la 27 ianuarie 2014. Iar de atunci, românca n-a mai părăsit această zonă a clasamentului. O asemenea continuitate la nivel înalt s-a reflectat şi în plan financiar.

Dintre jucătoarele aflate în activitate, Simona Halep (2 WTA) e cea mai longevivă prezenţă în Top 10 mondial. Ceea ce arată, încă o dată, nivelul fantastic pe care românca l-a atins şi pe care îl menţine într-un sport în care fluctuaţiile de formă sunt foarte mari printre fete.

Rezultatele fantastice înregistrate de Halep până acum i-au adus 22 de trofee WTA, dar şi un câştig financiar impresionant, de 37 de milioane de dolari. Cu acest total, constănţeanca de 29 de ani ocupă locul 9 în clasamentul celor mai bogaţi jucători de tenis din istorie, după cum a scris publicaţia daneză, Ekstrabladet. 

După cum se poate vedea mai jos, dintre jucătoarele de tenis, Halep e a 4-a cea mai bogată din istorie fiind depăşită, deocamdată, doar de surorile Williams şi de Maria Şarapova. Cu precizarea că, foarte probabil, în următoarea perioadă, „Simo“ o va depăşi pe Şarapova în topul premiilor adunate din tenis. Şi, dacă îşi va continua seria rezultatelor bune, românca poate trece şi peste Venus Williams (80 WTA, 40 de ani) până la finalul carierei.

1. Novak Djokovici (Serbia) – 145.7 milioane de dolari

2. Roger Federer (Elveţia) – 129.9 milioane de dolari

3. Rafael Nadal (Spania) – 123.5 milioane de dolari

4. Serena Williams (SUA) – 93.6 milioane de dolari

5. Andy Murray (Marea Britanie) – 61.8 milioane de dolari

6. Pete Sampras (SUA) – 43.3 milioane de dolari

7. Venus Williams (SUA) – 42.0 milioane de dolari

8. Maria Şarapova (Rusia) – 38.8 milioane de dolari

9. Simona Halep (România) – 37 milioane de dolari

10. Caroline Wozniacki (Danemarca) – 35.2 milioane de dolari

CITEŞTE ŞI:

Simona Halep, de neclintit! Ce bornă ireală va atinge românca în această săptămână

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite