Halep la Madrid: Simona, victorie sufocantă cu Vinci. A revenit spectaculos într-un meci ce părea pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Deţinătoarea trofeului la Madrid, Simona Halep (8 WTA) a câştigat lejer primul meci cu Pliskova (48 WTA), însă a suferit teribil în cele trei seturi contra lui Vinci (34 WTA).

Halep a început meciul foarte bine, având o minge nevalorificată de break în chiar primul game. Totuşi, echilibrul s-a păstrat până la 2-2. Simona şi-a pierdut serviciul la acest scor, însă imediat a făcut re-break pentru 3-3.

Încurajată de faptul că a ieşit dintr-o situaţie dificilă, românca a luat următoarele trei game-uri la rând, tranşând primul set cu 6-3.

Decisivul, dramatic

Al doilea set s-a jucat, la început, după un scenariu similar cu primul: fiecare sportivă şi-a făcut serviciul până la 2-2. De aici încolo însă, a venit căderea oarecum inexplicabilă a Simonei. N-a mai luat niciun game şi a cedat setul cu 2-6.

Decisivul a fost dramatic pentru Halep! Vinci s-a dus la 4-1 şi 5-2, iar la 5-3 a servit pentru meci. Totuşi, românca a rezistat, a avut două mingi de break şi a valorificat-o pe a doua pentru 5-4. Cu moralul în creştere, Simona a zburdat pe teren în game-ul următor: s-a dus la 40-0 pe serviciul ei şi a egalat, 5-5, la 15.

După trei game-uri pierdute la rând, Vinci s-a trezit din pumni şi şi-a făcut serviciul, lejer, la 15. La 6-5 pentru sportiva din Italia, Simona a servit pentru a rămâne în meci. Şi n-a greşit, reuşind un game alb. 

Tie-break-ul a început de la 1-0 pentru Vinci, după care Halep s-a dezlănţuit, s-a dus la 6-1 şi l-a tranşat cu 7-2.

Pentru jucătoarea din România urmează o confruntare cu Samantha Stosur (26 WTA) în turul III.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite