Halep, la mâna Serenei Williams: Cum ar pierde Simona locul 2 şi când va reveni pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep - Serena Williams - meci Grand Slam Australian Open / 16 feb 2021 / FOTO EPA - EFE

Parcursul Simonei Halep la Australian Open 2021 s-a încheiat în sferturi, după o înfrângere scurtă cu Serena Williams (11 WTA), scor 3-6, 3-6. De acum, românca va privi restul turneului, preocupată fiind şi de poziţia ei din ierarhia WTA.

Simona Halep (2 WTA) va avea o pauză de două săptămâni, după care va reveni pe teren, urmând să meargă în Orientul Mijlociu. 

De fapt, „Simo“ ar fi trebuit să înceapă 2021 în această zonă a lumii, însă, pe ultima sută de metri, a renunţat la turneul de la Abu Dhabi (6-13 ianuarie).

Acum, calendarul româncei include, dacă nu intervin probleme neprevăzute, participări la Qatar Total Open (1-7 martie) şi la Dubai Duty Free Tennis Championships (7-20 martie). După aceste întreceri din zona arabă, teoretic, Halep va merge la turneul de la Miami (22 martie - 4 aprilie).

Locul 2 mondial, în pericol

În acest moment, după eliminarea de la Australian Open în sferturi, Simona e, în continuare, pe locul 2, în ierarhia virtuală. Din păcate, poate pierde această poziţie după primul Grand Slam al anului.

Concret, dacă Naomi Osaka (3 WTA) va trece, mai întâi, de Serena Williams şi apoi va şi câştiga trofeul după finala de sâmbătă, ea va acumula 7.835 de puncte şi o va depăşi pe Simona Halep, care va rămâne cu 7.255 de puncte după eliminarea din sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite