Halep, cu ochii spre cer: De ce are emoţii în privinţa debutului la French Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat ultimul meci, la data de 11 mai, în turul II de la Roma
Simona Halep a jucat ultimul meci, la data de 11 mai, în turul II de la Roma

Simona ar trebui să debuteze, astăzi (după ora 16.30, Eurosport), pe tabloul de la French Open 2022. Totul ţine însă de starea vremii, după ce programul de ieri a fost dat peste cap de cod galben de precipitaţii, iar astăzi vor fi, din nou, nori negri deasupra Parisului.

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) are, deocamdată, un French Open imprevizibil, cu multe surprize! 

Pentru că, după ce i s-a schimbat adversara de la primul meci, croata Ana Konjuh (85 WTA) fiind înlocuită de nemţoaica Nastasja Schunk (165 WTA), acum şi programarea acestui meci e în aer! Spre ghinionul organizatorilor, vremea s-a stricat, la Paris, după ziua de duminică. Ieri, a fost chiar cod galben de precipitaţii şi a plouat cu găleata! Drept urmare, excluzând partidele de pe „Philippe-Chatrier“, singurul teren cu acoperiş retractabil, celelalte meciuri au fost oprite, la aproximativ o oră după începerea lor! Şi s-a aşteptat oprirea ploii, organizatorii urmând să facă apoi o evaluare a situaţiei pentru a stabili programul de astăzi. 

În aceste condiţii, Simona Halep aşteaptă şi ea pentru a vedea când poate intra pe teren pentru confruntarea  cu nemţoaica Nastasja Mariana Schunk (19 ani, 167 WTA). În mod normal, meciul ar trebui să aibă loc, astăzi. Doar că, potrivit prognozei meteo, sunt, din nou, şanse de ploaie, la Paris. Ceea ce înseamnă că, indiferent de programul întocmit de organizatori, disputarea meciului Halep – Schunk va fi sub semnul întrebării până când ploaia se va opri.

Chinezoaica Zheng o aşteaptă

„Simo“ şi-a aflat deja posibila adversară din turul II. Pentru că, ieri, în puţinele partide care s-au disputat în prima parte a zilei, până să fie oprit jocul, chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) a trecut de Maryna Zanevska (Belgia, 28 de ani, 62 WTA), scor 6-3, 6-1. Astfel, Zheng va întâlni, în a doua rundă, învingătoarea meciului Halep – Schunk. 

De remarcat că, în acest an, Simona a bifat singura ei întâlnire de până acum cu Zheng. Se întâmpla, în ianuarie, la Melbourne Summer Set. Atunci, pe hard, Halep a câştigat, fără emoţii, scor 6-3, 6-2. Victoria a propulsat-o pe constănţeancă în finala turneului pe care avea să o câştige cu Veronika Kudermetova. 

Eurosport transmite turneul de la Roland Garros.

TREI ROMÂNCE PROGRAMATE, ASTĂZI, LA FRENCH OPEN

*Halep (19 WTA) – Schunk (165 WTA)

Va fi al treilea meci pe Terenul Simonne-Mathieu. Şi va fi precedat de un duel la fete şi altul la băieţi. Cum primul meci va începe de la ora 12.00, ora României, cel mai probabil, Simona şi Nastasja vor intra pe teren, după ora 16.30.

*Irina Bara (114 WTA) – Putintseva ((37 WTA)

Va fi al treilea meci pe Terenul 11. Precedat de două meciuri de simplu, la băieţi, cu începere de la ora 12.00. Aşadar, Irina şi Yulia vor intra pe teren, cel mai probabil, după ora 17.30.

*Buzărnescu (118 WTA) – Brengle (58 WTA)

Se va juca tot pe Terenul 11, imediat după terminarea meciului dintre Bara şi Putintseva.

Sorana

Sorana Cîrstea e în turul II, la Roland Garros

REZULTATELE ROMÂNCELOR ÎN TURUL I DE LA FRENCH OPEN

*Cîrstea (26 WTA) – T. Maria (105 WTA) 6-3, 6-3

*Ruse (51 WTA) - Mertens (32 WTA) 3-6, 1-6

*Bogdan (93 WTA) - Azarenka (15 WTA) 7-6, 6-7, 2-6

*Begu (63 WTA) - Paolini (55 WTA) 4-6, 6-1, 1-0

Meci întrerupt, aseară, în setul al treilea, din cauza ploii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite