Halep la ora bilanţului: Bucharest Open, un turneu prea mic pentru o jucătoare atât de mare. Cu ce s-a ales Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Adevărul/Eduard Enea
Simona Halep FOTO Adevărul/Eduard Enea

Simona a cucerit la pas turneul de la Bucureşti, al 8-lea în circuitul WTA, în care a fost vedeta principală, la ani-lumină distanţă de adversarele pe care le-a întâlnit.

Simona Halep a bifat primul triumf pe pământ românesc. Acesta a fost cel mai mare şi cam singurul câştig al unui turneu, BRD Bucharest Open, în care spectatorii au putut savura cinci meciuri disputate de noua prinţesă a tenisului din România.

În rest, senzaţia generală a fost că această competiţie a fost una prea mică pentru o jucătoare de talia Simonei Halep. Iar această impresie a fost întărită şi duminică, atunci când ocupanta locului 3 în clasamentul mondial a trecut la pas, în 68 de minute, de Roberta Vinci (locul 24 WTA), scor 6-1, 6-3. A fost cel de al patrulea succes obţinut de Halep în faţa jucătoarei din Italia în cele şase confruntări directe.

Întâlnirea de la Bucureşti a fost la discreţia Simonei, de la început până la final. În faţa a 5.000 de spectatori, constănţeanca de 22 de ani a condus cu 2-0 şi 2-1 în primul set, înainte de a se impune cu 6-1. Apoi, în cel de al doilea set, Vinci a condus cu 2-0, dar românca a revenit spectaculos, a făcut 5-2 şi a încheiat setul cu 6-3.

Rămâne pe loc în ierarhia mondială

Succesul obţinut la BRD Bucharest Open nu va aduce niciun punct pentru Simona în clasamentul mondial. Practic, ea şi-a apărat cele 280 de puncte câştigate, anul trecut, atunci când competiţia s-a disputat la Budapesta. Astfel, Halep va rămâne pe locul 3 în ierarhia WTA. Pe plan financiar, constănţeanca a primit un cec în valoare de 43.000 de dolari.

A fost cerută în căsătorie

Finala Halep – Vinci a avut şi un moment inedit. În al doilea set, la scorul de 2-2, într-un moment în care românca aştepta mingile pentru a servi, un tânăr a strigat din tribune: „Simona, te măriţi cu mine?“. Simona n-a reacţionat în niciun fel, văzându-şi de joc.

Moment penibil Cosac – Ponta

La festivitatea de premiere, publicul a taxat un moment jenant la originea căruia s-a aflat preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac. „Mulţumesc domnului prim-ministru (n.r. – Victor Ponta) pentru că a ajutat acest turneu“, a spus Cosac. Imediat, s-a auzit un cor de fluierături şi de huiduieli din tribune.

Simona a izbucnit în plâns

Chiar dacă s-a obişnuit cu victorii în turnee mult mai importante, Halep a fost vizibil emoţionată după primul ei triumf pe pământ românesc. Ea a izbucnit în lacrimi după victoria obţinută în faţa lui Vinci. Când s-a mai calmat, Simona a vorbit despre succesul obţinut: „A fost un turneu deosebit, mă bucur din suflet că am reuşit să câştig. Am venit cu mare drag aici. Sper ca la anul să mai fie acest turneu şi să-l pot câştiga din nou. Vă mulţumesc şi sper să fiţi alături de mine şi pe viitor. Mulţumesc tuturor românilor“.

Parcursul Simonei spre titlu la Bucureşti

Turul I Indy de Vroome (locul 190) 6-0, 6-4

Optimi Aleksandra Krunici (locul 155) 6-2, 6-4

Sferturi Lara Arruabarrena (locul 120) 6-3, 6-1

Semifinale Monica Niculescu (locul 68) 6-2, 4-6, 6-1

Finala Roberta Vinci (locul 24) 6-1, 6-3

Triumf românesc şi la dublu: Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu au dat lovitura

BRD Bucharest Open a fost un succes uriaş din punct de vedere al organizatorilor şi al spectatorilor. 

După o semifinală sută la sută românească la simplu, Halep – Niculescu, finala Halep – Vinci a fost precedată de o confruntare foarte atractivă pentru cei prezenţi în tribune. 

Beneficiar al unui wild-card, cuplul Elena Bogdan (22 de ani) – Alexandra Cadanţu (24 de ani) a jucat în compania lui Karin Knapp (Italia) şi Cagla Buyukakcay (Turcia) pentru titlul la dublu.

Partida a fost una dramatică în care româncele au câştigat primul set, 6-4, l-au pierdut pe cel de al doilea, 3-6, pentru a da lovitura în super tie-break, 10-5. A fost primul titlul WTA pentru perechea din România la capătul unui joc care a durat o oră şi 35 de minute. 

„Vă mulţumesc că aţi fost alături de noi. Îi mulţumesc şi Alexandrei că a fost de acord să facă echipă cu mine. Le mulţumesc organizatorilor că au avut încredere în noi şi ne-au acordat acel wild-card de care am avut nevoie“, a declarat Elena Bogdan la finalul meciului.

12.300 de dolari şi 280 de puncte în clasamentul WTA la dublu vor primi Bogdan şi Cadanţu pentru victoria de la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite