Halep va părăsi sigur elita tenisului! Când va ieşi românca top 10 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Accidentată de peste două luni, când a suferit o ruptură musculară la gamba piciorului stâng, cea mai bună jucătoare de tenis a României, în prezent pe locul 9 WTA, este condamnată să părăsească Top 10 la jumătatea lunii viitoare.

Din păcate, Simona Halep va ieşi din elita tenisului pe 16 august, după 394 de săptămâni la rând petrecute printre cele mai bune sportive din tenisul mondial. Va fi a 8-a cea mai lungă serie de săptămâni consecutive în primele zece jucătoare ale lumii, din istoria WTA-ului. 

 Conform jurnalistul freelancer, Daniel Radu, Simona va ajunge în această situaţie din cauza că va pierde punctele de la Toronto 2019 şi Praga 2020. La Montreal nu s-a înscris, iar revenirea ei nu se va produce mai devreme de Cincinnati, lucru confirmat de antrenorul Darren Cahill. "O să înceapă antrenamentele, în săptămânile următoare, şi sper să fie în regulă pentru Cincinnati“, a declarat australianul pentru Eurosport, în urmă cu câteva zile. 

Indiferent de rezultatele înregistrate în această săptămână în circuit, începând de lunea viitoare, Simona va mai pierde o poziţie, românca urmând să facă rocada cu sportiva de pe locul 10, Garbine Muguruza. Din fericire, varianta în care Halep putea părăsi Top 10 peste doar câteva zile a ieşit din calcule, odată cu eliminarea Petrei Kvitova (12 WTA) încă din primul tur al turneului Prague Open. 

Dacă recuperarea va decurge bine şi nu vor apărea alte complicaţii, pentru că turneele din Asia au fost anulate şi în acest an, Simona nu va avea multe şanse să recupereze poziţiile pierdute. Astfel, Halep va mai putea lua startul la Cincinnati Open, US Open şi Indian Wells şi mai poate spera la o calificare la Turneul Campioanelor, perfomanţă care, în acest moment, pare destul de improbabilă, românca aflandu-se abia pe poziţia 38 în clasamentul WTA Race 

Turneele la care Halep ar putea participa în 2020 

16  august - 22 august: Cincinnati Open (WTA 1000)
30 august - 12 septembrie: US Open (Grand Slam)
4 octombrie - 17 octombrie: Indian Wells (WTA 1000)
8 noiembrie - 14 noiembrie: Turneul Campioanelor (dacă se califică)

Dezastru şi în plan financiar 

Simona Halep a pierdut contactul cu locurile fruntaşe şi în clasamentul întocmit pe baza câştigurilor obţinute din tenis în 2021. Cu doar şase participări la competiţiile din acest an şi cu o singură performanţă notabilă (sferturi la Australian Open), românca a adunat doar 535.766 dolari, sumă cu care află abia pe poziţia 35 în această ierarhie.  Inclusiv Sorana Cîrstea, locul 29 şi un câştig de 618.514 dolari, o devansează pe sportiva din Constanţa.

Top 5 câştiguri în circuitul WTA, în 2021

Ashleigh Barty 3.5
Barbora Krejcikova 2.7
Naomi Osaka 2.1
Aryna Sabalenka 1.88
Karolina Pliskova 1.79
*sumele sunt exprimate în milioane de dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite