Halep, privită cu rezerve de americani: Ce a scris ESPN înaintea debutului Simonei la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (3 WTA) are o calificare în optimi şi o finală în ultimele două ediţii de la Australian Open, însă, chiar şi aşa, e cotată cu şanse mai mici la titlu comparativ cu Serena Williams (9 WTA).

Australian Open 2020 a început excelent pentru România, cu Sorana Cîrstea (74 WTA) trecând de favorita Barbora Strycova (34 WTA).

Iar ziua a doua le va aduce pe teren şi pe celelalte trei românce care se află pe tabloul principal: Simona Halep (3 WTA), Irina Begu (105 WTA) şi Monica Niculescu (129 WTA). Dacă ultimele două vor juca în zorii zilei, după ora României, în schimb, Halep va deschide sesiunea de seară pe „Margaret Court“. Românca o va înfrunta pe Jennifer Brady (49 WTA). Cele două au avut o singură întâlnire până acum, anul trecut, la Rogers Cup, meci în care Halep s-a impus greu: 4-6, 7-5, 7-6. Dacă va trece de acest prim tur, fostul lider mondial va juca fie cu japoneza Misaki Doi (80 WTA), pe care a bătut-o în 2016 la Madrid (6-0, 6-3), fie cu britanica Harriet Dart (173 WTA) pe care n-a mai întâlnit-o până acum. 

Deşi are rezultate bune la Australian Open, unde a atins optimile în 2019 şi a jucat finala în 2018, românca e privită cu oarecare rezerve acum, înainte de a debuta la Melbourne. „Simona Halep n-a mai jucat convingător de la un moment extraordinar al carierei sale, titlul de la Wimbledon. De atunci, accidentările i-au provocat probleme. În schimb, adversara sa, Jennifer Brady, vine după două succese consecutive la Brisbane în faţa Mariei Şarapova şi a lui Ashleigh Barty“, au scris cei de la ESPN. 

Spre deosebire de Halep, care a jucat doar două meciuri în 2020, americanca Brady are deja opt partide în acest sezon! Ea a jucat încă din luna decembrie, într-un Challenger la Limoges, după care a pornit din calificări la Brisbane. Ajunsă pe tabloul principal aici, s-a oprit în sferturi, după un eşec cu Kvitova (8 WTA), scor 4-6, 2-6.

Programul româncelor, marţi

*Begu – Bertens (10 WTA)

Ultimul meci pe Terenul 3. Va începe, cel mai probabil, după ora 7.30 dimineaţa, ora României.

*Niculescu – Cornet (61 WTA)

Ultimul meci pe Terenul 12. Va începe, cel mai probabil, după ora 7 dimineaţa, ora României.

*Halep – Brady (49 WTA)

Primul meci în sesiunea de seara pe terenul „Margaret Court“. Va începe la ora 10 dimineaţa, ora României.

Turneul de la Australian Open e transmis de Eurosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite