Halep s-a sucit: Simona a renunţat la turneul de la Abu Dhabi! Când va reveni pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a preferat să stea mai mult timp în România, înainte de a pleca direct spre Australia
Simona Halep a preferat să stea mai mult timp în România, înainte de a pleca direct spre Australia

Constănţeanca de 29 de ani spunea, acum două zile, că abia aşteaptă să joace din nou, urmând să debuteze în noul sezon, în turneul găzduit de Emirate (6-13 ianuarie).

Simona Halep a jucat ultimul meci la data de 4 octombrie, în optimile de la French Open, iar asta la capătul unui sezon „ciuntit“ de pandemie în care a avut foarte puţine apariţii pe teren, 26 mai precis (23 de victorii, 3 înfrângeri).

Paradoxal, după o asemenea stagiune, „Simo“ nu e chiar nerăbdătoare să revină în vreo competiţie oficială. Iar asta deşi, acum două zile, spunea cu totul altceva pentru Digi Sport: „Voi merge și voi juca la Abu Dhabi. Abia aștept să resimt emoțiile meciurilor oficiale. Chiar dacă te antrenezi două-trei luni, nu se compară cu un meci oficial. Va fi o pregătire bună pentru Australian Open. Îmi doresc să merg la Abu Dhabi și să câștig fiecare meci“.

În ciuda acestor declaraţii, astăzi, când organizatorii turneului de la Abu Dhabi au anunţat lista participantelor, pe ea nu s-a aflat şi numele Simonei Halep! Semn că ocupanta locului 2 WTA s-a sucit şi nu va merge în Emirate. Acolo vor fi, în schimb, alte două românce: Sorana Cîrstea (71 WTA) şi Patricia Ţig (56 WTA).

Halep, turneu pregătitor în Melbourne

Decizia luată de Simona înseamnă că ea va merge direct în Australia, la Melbourne. Pentru a putea juca în primul Grand Slam al anului (8-21 februarie), ea e obligată să ajungă în oraşul-gazdă, nu mai târziu de 17 ianuarie. Apoi, va începe o perioadă de carantină de două săptămâni, cu nişte reguli draconice despre care „Adevărul“ a scris aici.

După ce va ieşi din carantină, românca poate juca, totuşi, într-un turneu pregătitor, de categoria WTA 500, chiar în oraşul Melbourne. Două astfel de întreceri vor fi găzduite de complexul „Melbourne Park“, între 31 ianuarie şi 7 februarie.

Calendarul WTA pentru începutul sezonului 2021

*Turneul de la Abu Dhabi (5-13 ianuarie)

*Calificările de la Australian Open, la Dubai (10-13 ianuarie)

*Două turnee WTA 500, la Melbourne (31 ianuarie - 7 februarie)

*Australian Open (8-21 februarie)

*Turneu WTA 500, la Melbourne (15-21 februarie)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite