Halep, vacanţă prelungită: Spaniolii au aflat ce urmează să se întâmple cu tenisul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca de 28 de a jucat doar 12 meciuri în 2020, ultimul în februarie, şi sunt şanse foarte mari să nu o mai vedem prea curând pe teren.

Pandemia de coronavirus a oprit şi sportul de performanţă pe loc. Din păcate, în cazul unor discipline precum judo, în care normele de distanţare socială nu prea pot fi respectate, viitorul e incert şi sună rău. În schimb, avem şi nişte sporturi, precum tenisul, în care, jucătorii, oricum, se află la o distanţă mare în timpul unui meci, ceea ce reduce drastic şansele răspândirii virusului.

Chiar şi aşa însă, lumea sportului-alb a fost paralizată de pandemie şi, deoacamdată, data reluării turneelor ATP şi WTA e 15 iulie. Doar că, din informaţiile obţinute de jurnaliştii spanioli de la „Marca“, sunt şanse mari ca starea de urgenţă să fie prelungită şi în tenis! Mai precis, până la jumătatea lunii august! 

În acest moment, marea întrebare e legată de viitorul turneului de la US Open, care ar trebui să înceapă cu meciurile de calificări, la 24 august, la New York. Doar că, având în vedere că acest oraş e un focar, americanii iau în calcul mutarea competiţiei la Indian Wells! 

Anularea US Open 2020, dacă se va ajunge acolo, ar fi o altă lovitură devastatoare pentru tenis, după ce Wimbledon 2020 a dispărut din calendar, iar French Open a fost reprogramat pentru toamnă. De altfel, spaniolii susţin că, dacă tenisul va reveni, actualul sezon va fi prelungit până în decembrie, pentru a permite reprogramarea unor competiţii care n-au mai avut loc, începând cu luna martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite