Halep, victorie mare la Cincinnati, după un meci sufocant cu Alexandrova! Ce au remarcat comentatorii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (4 WTA) a încercat să treacă peste accidentarea suferită la Rogers Cup. A câştigat prima partidă disputată la Cincinnati, în turul II, însă s-a văzut că românca nu e la capacitatea maximă.

Răpusă de o accidentare la tendon la Toronto, Simona Halep (4 WTA) a venit la Cincinnati, turneu ei preferat din SUA, probabil, mai mult pentru a-şi evalua situaţia medicală înainte de US Open (26 august - 8 septembrie). Iar sorţii i-au scos în cale o adversară incomodă, Ekaterina Alexandrova (43 WTA), o rusoaică de 24 de ani care, în acest sezon, a avut victorii importante la Bencic (12 WTA), Mertens (23 WTA) şi Wozniacki (19 WTA).

Primul set a început cu trei game-uri făcute pe serviciu, după care s-a consumat momentul care a cântărit enorm în desfăşurarea ulterioară a jocului! În al patrulea game, Halep a avut patru mingi de break, de 3-1, însă le-a irosit pe toate!

Ieşită dintr-un moment dificil, Alexandrova a egalat (2-2), după care, pe val, a izbutit primul break al meciului, la zero: 3-2! A fost începutul sfârşitului pentru Halep care a fost aproape de a-şi pierde, din nou, serviciul la 4-2 pentru jucătoarea din Rusia. Chiar dacă a salvat mingea de break, acest lucru n-a ajutat-o pe „Simo“ care a cedat setul în 35 de minute: 3-6.

Lipsită de agresivitate, Halep a continuat să fie dominată de Alexandrova care, în debutul setului secund, s-a dus repede la 2-0. Inclusiv comentatorii americani au remarcat că „Simo“ nu e în apele ei la un turneu unde a jucat trei finale în ultimii patru ani. Chiar şi aşa însă, fostul lider mondial s-a luptat şi a izbutit să rămână în meci, făcând un break pentru a se apropia la 1-2. Imediat, după un game extrem de disputat, în care a salvat şi o minge de re-break, Simona şi-a făcut serviciul: 2-2.

Au urmat şase game-uri în care s-a mers pe serviciu, până la 5-5, scor la care Halep a făcut break pentru a-şi lua, în premieră, un avans de un game: 6-5. Cu un moral ridicat, având în faţă şi o jucătoare oarecum căzută după pierderea serviciului, Simona a izbutit un game alb pentru a egala scorul: 7-5.

Ajunsă în decisiv, Halep, ca o mare jucătoare, a reuşit să-şi crească nivelul jocului, deşi, în mod evident, nu era în cea mai bună formă! Au fost patru game-uri pe serviciu, în al doilea, Simona salvând două mingi de break. La 2-2, românca a beneficiat de prima ei minge de break în decisiv şi a valorificat-o imediat: 3-2 Halep! Din păcate, imediat, constănţeanca şi-a pierdut serviciul şi s-a restabilit egalitatea: 3-3.

Încurajată de modul în care a izbutit re-break-ul, rusoaica a reuşit un game alb pentru a se distanţa la 4-3. Halep a egalat însă, din nou, deşi, la un moment dat, Alexandrova a avut 30-0 pe serviciul româncei: 4-4. Afectată de şansa ratată, Ekaterina şi-a pierdut imediat serviciul, la zero, făcând şi o greşeală dublă: 5-4 Halep! Imediat, Simona a şi închis meciul, făcându-şi serviciul la 15: 6-4!

În optimi, Halep va juca cu Keys (18 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Halep la Cincinnati: Simona şi-a aflat adversara din optimi. A spulberat-o în cinci din precedentele şase meciuri

Halep, emoţii pentru locul 4 la Cincinnati: Cine îi ameninţă poziţia şi de ce e crucial să nu pice pe 5

Halep răsuflă uşurată la Cincinnati: Prima reacţie a Simonei după calificarea în optimi şi un anunţ cu care îşi încântă fanii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite