Halep zâmbeşte la US Open: Simona a câştigat după 1.086 de zile la Flushing Meadows! Cu cine va juca în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a venit la US Open 2019 după două eliminări suferite în primul tur la ultimele două ediţii ale turneului. A fost Şarapova în 2017 şi Kanepi în 2018, dar Gibbs (135 WTA), deşi o luptătoare, n-a putut provoca încă o surpriză neplăcută pentru fostul lider mondial.

Simona Halep a făcut un prim pas cu emoţii la US Open, turneu de Grand Slam în care a înregistrat cele mai slabe rezultate şi singurul în care n-a jucat niciodată finala.

Marţi seară, românca a întâlnit-o pe americanca Nicole Gibbs (135 WTA), o adversară care a apărut pe tabloul principal din postura de lucky-loser. Pe teren însă, Gibbs, deşi o jucătoare de mâna a treia, i-a dat mari bătăi de cap Simonei!

Halep a început partida în forţă, a condus cu 2-0 şi cu 3-1, dar s-a văzut egalată la 3-3. A pus apoi piciorul pe acceleraţie, a luat trei game-uri la rând şi a închis setul la a cincea minge decisivă: 6-3 în 41 de minute.

Spre mirarea tuturor, Gibbs, care până la duelul cu Halep din turul I jucase trei meciuri în calificări, a fost într-o dispoziţie fizică excelentă în setul doi. De altfel, americanca de 26 de ani a pornit incredibil de bine: a condus cu 2-0, scor la care a irosit trei mingi de break, de 3-0!

Ieşită din acest moment dificil, Halep nu şi-a început, totuşi, revenirea, aşa cum ne-am fi aşteptat. Din contra! În scurt timp, s-a văzut condusă cu 4-1, pierzându-şi, din nou, serviciul, de această dată la 15! Iar „Simo“ a ajuns cu spatele la zid la 5-2 pentru Gibbs: pe serviciul propriu, Nicole a avut şase mingi de set, de 6-2, însă le-a irosit pe toate! În loc să aibă o cădere nervoasă însă, americanca de 26 de ani a lovit imediat, a făcut break la 15 şi a luat setul cu 6-3 după 40 de minute.

Ajunsă în decisiv şi cu amintirea ultimelor două eşecuri la US Open, Halep a forţat în debutul setului. Şi s-a distanţat la 2-0 şi 4-1, după care şi-a adjudecat calificarea cu 6-2.

În turul II, Halep va avea o misiune uşoară, urmând să se dueleze cu americanca Taylor Towsend (116 WTA). Aceasta a trecut în turul I de Kozlova (76 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-2.

CITEŞTE ŞI:

FOTO Halep la US Open: Simona va întâlni o jucătoare cu multe kilograme în plus pe care a spulberat-o peste tot

Halep, victorie cu nervi la US Open: Simona, reacţie furioasă la adresa staffului ei! Ce a strigat spre lojă

VIDEO Halep, rezumatul unei victorii aşteptate de doi ani: Simona a jucat într-un nou echipament Nike

Halep la US Open: Simona a explicat căderea pe care a avut-o în setul doi. Problemă alarmantă pentru româncă

US Open, noaptea surprizelor colosale: Două foste campioane au ieşit din primul tur, după rezultate catastrofale

1 oră şi 52 de minute a stat Halep pe teren în meciul cu Gibbs.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite