Halterofilul cipriot Martasides a fost depistat pozitiv şi a fost exclus de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice

Halterofilul cipriot Antonis Martasides a fost depistat pozitiv cu o substanţă neprecizată, la 25 iulie, el fiind exclus din delegaţia Ciprului de la Jocurile Olimpice.

Cipriotul este primul sportiv considerat dopat la aceste Jocuri Olimpice. În altă ordine de idei, CIO a confirmat că 271 de sportivi ruşi au primit permisiunea de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce aceştia au fost selectaţi de o comisie a forului olimpic, dintr-un total de 389 de atleţi, cât număra iniţial delegaţia Rusiei.

Astfel, 118 sportivi au fost excluşi de la evenimentul sportiv, fiind bănuiţi că au făcut parte din amplul program de dopaj pus la cale de Rusia între 2011 şi 2015 şi dezvăluit de curând de raportul McLaren. 

Iulia Efimova, cvadruplă campioană mondială şi medaliată cu bronz la Londra, şi alţi patru înotători ruşi au primit dreptul de a participa la JO de la Rio după ce s-au adresat TAS. "Am primit o scrisoare de la Comitetul Olimpic Internaţional care confirmă că Iulia va participa la Jocuri. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi patru înotători, Daria Ustinova, Natalia Lovţova, Mihail Dovgaliuc şi Anastasia Krapivina, decizia a fost luată, este pozitivă: CIO i-a autorizat să participe. În acest moment, înotătorii care au primit azi dreptul de a participa la JO sunt în curs de a intra în posesia acreditărilor. De aceea nu vor avea timp să defileze la ceremonia de deschidere", a declarat, vineri seară, şeful delegaţiei ruse la Rio, Igor Kazikov. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite