Handbal: România în eşalonul patru al ţărilor de la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin a României se va afla în a patra urnă valorică la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2011.

Alături de România se vor mai afla reprezentativele Ungariei, Tunisiei şi Slovaciei. Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat componenţa celor şase urne în ordinea inversă a valorii, dar şi cu o urnă specială, a şasea din care face parte ţara gazdă.

Astfel din grupa a cincea valorică fac parte campioana mondială Franţa şi primele clasate la CE din 2010, Croaţia, Islanda şi Polonia iar cele mai slab cotate echipe sunt în prima urnă

Iată componenţa urnelor:
Urna 5: Franţa, Croaţia, Islanda, Polonia;
Urna 6: Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia;
Urna 4: Serbia, Austria, Germania, Coreea de Sud;
Urna 3 (a patra valorică): Ungaria, Tunisia, România, Slovacia;
Urna 2: Egipt, Argentina, Algeria, Brazilia;
Urna 1: Chile, Bahrain, Japonia şi Australia.

Tragerea la sorţi va avea loc în Suedia, la Goteborg, la 9 iulie şi va avea un algoritm mai deosebit. Astfel primele echipe extrase vor fi cele mai slab cotate, cele din prima urnă. Se va merge în continuare până la urna a cincea, cea mai puternică valoric iar apoi ţara organizatoare, Suedia, îşi va alege grupa din care vrea să facă parte. În continuare celelalte trei echipe din urna a şasea vor fi distribuite.

Campionatul Mondial de Handbal din 2011 va avea loc între 13 şi 30 ianuarie, 8 oraşe sudeze urmând să găzduiască partidele: Malmo, Lund, Kristianstad, Goteborg, Skovde, Jonkoping, Linkoping şi Norrkoping.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite