Handbal: România zdrobeşte Cipru în preliminariile Mondialului din 2015 şi e tot mai aproape de baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România n-a mai participat la o ediţie a Campionatului Mondial din 2011
România n-a mai participat la o ediţie a Campionatului Mondial din 2011

România a câştigat la scor a treia partidă jucată în preliminariile Campionatului Mondial de handbal masculin, la Bucureşti, în sala "Dinamo", contra Ciprului. Tricolorii s-au impus cu 36-19 şi sunt cu un pas mai aproape de baraj.

Partida disputată în noua Sală Polivalentă din parcul Dinamo a fost la discreţia României, care s-a distrat cu amatorii handbalişti ciprioţi, pe care i-a învins cu 36-19. Tricolorii antrenaţi de Eliodor Voica au punctat aproape la fiecare fază de poartă, demonstrând că al treilea meci din grupa a 2-a preliminară de calificare în barajul Campiontului Mondial din 2015 a fost mai mult unul de antrenament.

Până acum, România a bifat alte două victorii, 23-22 în deplasare cu Italia şi 32-24 cu Slovacia acasă. Săptămâna viitoare naţionala noastră va juca pe teren propriu cu Italia şi în deplasare cu Slovacia. Dacă va câştiga şi aceste două confruntări, România se va califica la baraj. Până atunci, însă, handbaliştii români vor întâlni din nou Cipru, pe 5 ianuarie, de această dată la Nicosia.

Campionatul Mondial 2015 va fi organizat pentru prima dată în istoria handbalului profesionist în Qatar. România n-a mai participat la un turneu final mondial din 2011. România are în palmares trei patru mondiale câştigate în anii 1961, 1964, 1970, 1974.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite