Haos în Cupa Davis! Ce îi scoate din minţi pe jucătorii şi spectatorii care iau parte la noua competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul format al Cupei Davis le dă bătăi de cap organizatorilor de la Caja Magica din Madrid, meciurile ajungând să devină un calvar atât pentru jucători, cât şi pentru public,

Zilnic, competiţia a programat şase întâlniri pe trei terenuri. Fiecare întâlnire, jucată pe un singur teren, se dispută în trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, fiecare după sistemul cel mai bun din trei seturi, partidele ajungând să se termine mult după miezul nopţii

Astfel, meciurile de marţi s-au încheiat miercuri, puţin înainte de ora locală 02.00 (ora 03.00, ora României), când Spania a învins Rusia, în timp ce SUA - Italia, scor 2-1, întâlnire programată miercuri, s-a încheiat a doua zi după ora locală 04.00.

Dublul Sam Querrey/Jack Sock - Simone Bolelli/Fabio Fognini, scor 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4, a început joi, de la ora locală 01.25 şi s-a încheiat la ora locală 4.04, aproape de meciul istoric dintre Lleyton Hewitt şi Marcos Banghdatis de la ediţia din 2008 al Australian Open, partida care s-a terminat cel mai târziu din toate timpurile, la 04.34.

"Nici nu ştiu unde suntem, ce oră e, ce zi e", a declarat căptanul nejucător al SUA, Mardy Fish.

Ediţia din 2019 a Cupei Davis este prima care înlocuieşte formatul de până în 2018, cu partide pe terenul uneia dintre formaţii. Cele 18 echipe calificate la competiţia din acest an  au fost împărţite în şase grupe de câte trei. Câştigătoarele fiecărei grupe şi cele mai bune două echipe de pe locul doi se califică în sferturile de finală ale competiţiei.

După ziua de miercuri, Spania şi Australia s-au calificat în sferturi. Spaniolii au câştigat Grupa B cu două victorii, împotriva Rusiei şi Croaţiei, iar Australia, Grupa D, tot cu două victorii, obţinute în faţa Belgiei şi Columbiei. Deţinătoarea trofeului, Croaţia, a fost eliminată, după ce a pierdut întâlnirile cu Spania şi Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite