Haos la gimnastică: Belu şi Bitang pleacă, Ponor se retrage supărată pe cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Belu şi Mariana Bitang, pe picior de plecare
Octavian Belu şi Mariana Bitang, pe picior de plecare

Finalul probelor olimpice la gimnastică a scos la lumină probleme şi conflicte interne uriaşe în cadrul lotului de gimnastică.

UPDATEConferinţă de presă la Casa României, cu Ponor, Izbaşa, Bellu şi Bitang. Prima a vorbit Cătălina Ponor: "S-a dat doar o parte a interviului meu, eu le-am mulţumit antrenorilor şi asta o să fac mereu. Pe de altă parte, e adevărat că aş fi aşteptat nişte mulţumiri sau mai bine zis o strângere de mână după finalul concursului de la sol".

Octavian Bellu: "S-a spus despre Sanda Izbaşa şi Cătălina Ponor că sunt expirate. Iată că am obţinut două medalii la individual şi una pe echipe cu aceste sportive expirate. Despre plecarea în străinătate? Nu e nimic adevărat, noi nu am discutat cu nicio federaţie de afară. E adevărat că la finalul acestei luni, de fapt după Olimpiadă, contractul cu Federaţia Română de Gimnastică expiră. Dar nu am luat nicio decizie pentru viitor, trebuie să vedem ce strategie are federaţia, ce sportivi vom avea la dispoziţie. Nu ştiu de unde a apărut asta cu plecatul în străinătate. Am spus că sunt un free-lancer, e adevărat, dar orice antrenor e free-lancer, azi eşti în Honolulu, mâine în Siria".

Mariana Bitang: "Nu am spus niciun moment că ne dăm demisia. Trebuie să vedem unde suntem, ce proiect este pentru viitor şi ce ne propunem. Fetele mari au dus povara, e nevoie să se limpezească şi ele şi să vadă dacă vor continua sau nu. Despre arbitrajele de la Olimpiadă? Cred că au fost în regulă".

UPDATE Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a afirmat că nu e la curent cu plecarea antrenorilor de la lotul de gimnastică.

"Nu pot comenta direct, pentru că nu am informaţii directe şi eu nu discut pe zvonuri. Am văzut şi eu ce se scrie pe acasă, dar acum nu e momentul de astfel de comentarii din partea noastră”, a spus Stoica conform Mediafax. ”Obiectivul lotului feminin de gimnastică a fost de câştigare a 1-2 medalii, s-au câştigat trei, deci din partea noastră este îndeplinit şi depăşit. Sigur că se putea mai mult, ne doream cu toţii, dar asta este. Vom face şi o analiză a parcursului de la Jocurile Olimpice şi vom vedea ce s-a întâmplat. Dar, toate acestea acasă, nu aici la Londra, la nervi", a mai afirmat Adrian Stoica.

O medalie de aur la sărituri (Sandra Izbaşa), un argint la sol (Cătălina Ponor) şi un bronz cu echipa. Un palmares foarte bun al gimnasticii româneşti la Jocurile Olimpice, mult peste orice sport. Cu toate acestea, finalul concursului a scos la iveală disensiunile din cadrul lotului. Prima afirmaţie care ne-a lăsat mască a fost cea a Cătălinei Ponor: "Mă retrag din gimnastică. Aş fi vrut ca după medalia de argint de la sol să primesc şi eu felicitări din partea celor din lot!", a spus Cătălina Ponor. Mama Cătălinei a confirmat că fiica sa e supărată pe cei doi antrenori, Octavian Belu şi Mariana Bitang.

CĂTĂLINA PONOR; RETRAGERE ÎN LACRIMI: "NU M-A FELICITAT NIMENI"

La rândul lor, Octavian Belu şi Mariana Bitang sunt supăraţi şi nu vor mai continua la lotul feminin de gimnastică, iar Gazeta Sporturilor chiar a anunţat că cei doi se gândesc să dea curs uneia dintre ofertele financiare mult mai avantajoase din străinătate. Octavian Belu a spus ieri, după concurs: "Contractul meu s-a încheiat. Nu mai dau declaraţii, sunt un freelancer". Aseară, Bitang i-a spus lui Epuran, şeful de misiune olimpică a României: "Tot ce s-a întâmplat este peste limita mea de suportabilitate".

Astăzi, antrenorii şi gimnastele aveau planificată o conferinţă de presă la Casa României. Rămâne de văzut dacă aceasta va mai avea loc.

CITEŞTE ŞI: PONOR, FURATĂ CA NADIA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite