„Harlem Globetrotters ai fotbalului”: Messi, Suárez şi Neymar bat record după record în tricoul Barcelonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lionel Messi (29 de ani), Luis Suárez (29 de ani) şi Neymar Jr. (24 de ani) au ajuns la 270 de goluri marcate împreună în tricoul blau-grana. Numai săptămâna trecută, cei trei jucători sud-americani au reuşit să marcheze 10 din cele 12 goluri ale Barçei.

Gary Lineker le-a zis „Harlem Globetrotters ai fotbalului”. Şi n-a greşit deloc. Tripleta sud-americană a celor de la FC Barcelona alcătuită din Lionel Messi, Luis Suárez şi Neymar Jr. are cifre incredibile şi în acest început de sezon. Cei trei au jucat împreună în două dintre partidele stagiunii 2016-2017: 7-0 cu Celtic Glasgow, în prima etapă a Ligii Campionilor, respectiv 5-1 cu Leganes, în etapa a patra din Primera División.

„Tridentul MSN” a înscris, în cele două partide, nu mai puţin de 10 din cele 12 goluri ale catalanilor. Iar în acest sezon au marcat în total 15 goluri, reuşind să ajungă la incredibila cifră de 270 de reuşite în tricoul blau-grana. În stagiunea trecută, cei trei şi-au trecut în palmares 130 de goluri (59 – Suárez, 41 – Messi, 30 – Neymar), iar acum se gândesc să-şi îmbunătăţească recordul. „E nevoie de foarte multă muncă pentru a te lupta cu recordurile, dar împreună am arătat că putem atinge limite tot mai îndepărtate. Însă trebuie precizat faptul că nu putem face nimic fără valoroşii noştri colegi, fără de care n-am fi câştigat niciun trofeu”, a explicat Neymar.

Leganes, a 34-a victimă a lui Messi

Nou-promovata Leganes a devenit cea de-a 34 echipă din primul eşalon fotbalistic al Spaniei împotriva căreia Lionel Messi, autor a două goluri în meciul de sâmbătă, reuşeşte să marcheze. Doar patru echipe, dintre cele pe care le-a întâlnit în campionatul spaniol, i-au rezistat argentinianului de 29 de ani. În acest moment, un singur nume din istoria Primera División îl depăşeşte pe Messi. Raúl González (39 de ani), legendarul atacant al celor de la Real Madrid, retras la finele anului 2015, a marcat de-a lungul carierei împotriva a 35 de echipe din prima divizie a Spaniei. Totuşi, Leganes este cea de-a 66-a echipă împotriva căreia Messi reuşeşte să marcheze, în tricoul celor de la FC Barcelona, record greu de egalat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite