Haţegan, decizii controversate în Man. City-Dortmund! Românul, criticat dur: „Ar trebui să meargă la un control!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arbitrul român Ovidiu Haţegan
Arbitrul român Ovidiu Haţegan

Marţi seara, Ovidiu Haţegan a condus meciul din prima manşă a sfertului de finală din Liga Campionilor, Manchester City -  Borussia Dortmund, partidă încheiată cu victoria gazdelor, 2-1

Prima repriză a partidei de pe Etihad Stadium a fost una de coşmar pentru arbitrul român. Mai întâi, în minutul 29, Haţegan a acordat o lovitură de la 11 metri pentru gazde, după ce a judecat drept fault o intrare a lui Emre Can (Dortmund) asupra lui Rodri (Man City) şi i-a arătat cartonaşul galben jucătorului oaspeţilor. După ce a verificat faza mai bine de un minut, cu ajutorul tehnologiei VAR, Haţegan a anulat lovitura de pedeapsă, dar nu şi cartonaşul galben arătat lui Can, în timp ce Rodri nu a fost avertizat pentru simulare.

În minutul 37, la poarta cealaltă, Bellingham (Dortmund) i-a suflat mingea portarului Ederson şi, scăpat singur spre poarta goală, ar fi înscris fără probleme, însă Haţegan a judecat faza drept joc periculos şi a oprit acţiunea de atac înainte ca mingea să fie trimisă în plasă. Bellingham a primit cartonaşul galben, chiar dacă reluările au arătat că el a fost cel lovit. Mai mult, faza nu a fost verificată cu VAR.

Unul dintre jucătorii de bază ai celor de la Borussiei Dortmund, Jadon Sancho, absent din cauza unei accidentări, s-a revoltat la adresa lui Haţegan pe reţelele de socializare. ”Acest arbitru ar trebui să meargă la un control!”, a scris Sancho pe contul personal de Twitter.

În final, Manchester City s-a impus cu scorul de 2-1 (1-0), după golurile marcate de De Bruyne '19 şi Foden '90, în timp ce Reus '84.a înscris pentru Borussia Dortmund,

Gsp.ro a făcut o selecţie a celor care s-au arătat contrariaţi de deciziile arbitrului român: 

Gabriele Marcotti, jurnalist ESPN şi Corriere dello Sportt: „Înţeleg de ce nu au putut să revadă faza la VAR, pentru că a fluierat înainte să intre mingea în plasă, dar nu mi se pare just. Nu e o seară grozavă pentru Haţegan”

Henry Winter, jurnalist la Times Sport: „Foarte, foarte bizar arbitrajul lui Ovidiu Haţegan până în acest punct”

John Bennett, reporter BBC Sport: „Nu veţi găsi decizii de arbitraj mai rele decât anularea golului lui Jude Bellingham. De ce să fluieri atât de rapid, când ai varianta să verifici la VAR?”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite