Haţegan, ce tărie de caracter: Laude la adresa românului care a condus un meci după ce a aflat de decesul mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Haţegan
Ovidiu Haţegan

Ovidiu Haţegan a aflat o veste tragică în pauza meciului Germania – Olanda (2-2) din Liga Naţiunilor, însă a ieşit din vestiar şi şi-a făcut treaba foarte bine. La final, a izbucnit în plâns.

Într-o intervenţie la Digi Sport, fostul arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, s-a arătat impresionat de tăria lui Ovidiu Haţegan de a duce la bun sfârşit meciul, în ciuda tragediei de care a fost lovit.

„Bravo lui că a putut să treacă peste asta şi a avut atâta forţă în el. Să ţii în tine atâta durere timp de 45 de minute şi să nu răbufneşti, e un lucru mare de tot şi greu pentru oricine“, a declarat Crăciunescu. 

Acesta l-a lăudat pe Haţegan şi pentru modul în care a progresat. „Din punct de vedere al arbitrajului, el are un traseu foarte bun. Primeşte meciuri în Liga Campionilor şi e un lucru formidabil când primeşte un meci ca acesta, Germania - Olanda. Sigur că trebuie să ai o forţă formidabilă în tine, să poţi să treci peste un astfel de moment, aşa cum a făcut el. Sincer, cred că cel care i-a dat vestea asta nu trebuia să o facă, ci să-l lase să termine meciul. Sunt ferm convins că, dacă ştia înainte de meci, probabil nu arbitra, pentru că există soluţii în astfel de situaţii: un coleg poate lua locul. E greu să gestionezi un meci atât de important, atunci când ai o problemă atât de mare. Decesul unei persoane sfinte din familia ta e un lucru extrem de greu de suportat şi de dus de un om care înainte de meci trebuie să fie odihnit, să fie lipsit de griji, de probleme şi să aibă mintea clară, să fie capabil să gestioneze lucrurile timp de 90 de minute“, a completat Crăciunescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite