Victorie istorică pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor. Băimărencele au bătut o fostă campioană a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băimărencele au sărbătorit primul succes din istorie în Liga Campionilor
Băimărencele au sărbătorit primul succes din istorie în Liga Campionilor

După ce în primele două partide din grupele Ligii Campionilor a pierdut fără drept de apel, HCM Baia Mare s-a revanşat în etapa a treia a grupelor, învingând pe teren propriu pe Hypo Viena, campioana Austriei.

HCM Baia Mare nu s-a speriat de renumele adversarului pe care l-a întâlnit în etapa a treia a Ligii Campionilor, Hypo Viena fiind de opt ori câştigătoare a Ligii Campionilor. Gazdele au jucat cu garda jos, oferindu-le celor 3.000 de suporteri prezenţi în tribunele sălii "Lascăr Pană" din Baia Mare o victorie memorabilă.

În prima repriză, fetele lui Costică Buceschi au evoluat modest, permiţându-le austriecelor să se distanţeze pe tabelă, scor 8-12. Împinse de la spate de un public vulcanic, gazdele au turat motoarele în partea a doua şi au echilibrat raporul de forţe. Din minutul 47, HCM şi Hypo au mers cap la cap până aproape de final. În minutul 57 scorul era egal, 22-22, dar maramureşencele au gestionat eficient timpul rămas, reuşind să mai puncteze de două ori, în vreme ce oaspetele o singură dată. S-a închiat 24-23 pentru Baia Mare, care bifează primul succes din istorie în Liga Campionilor.

În urma acestui rezultat, HCM-ul adună două puncte în clasamentul grupei A şi păstrează şanse la calificarea în faza a doua a grupelor. Lider în grupă este Gyor cu punctaj maxim după două meciuri jucate. Următorul meci al HCM-ului se va disputa tot contra lui Hypo, la Viena, pe 2 noiembrie. Apoi, Baia Mare va întâlni acasă pe Thurringer, pe 9 noiembrie şi ulterior se va deplasa la Gyor, pe 16 noiembrie, pentru a juca returul cu campioana Europei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite